Kom binge-watchen in Junushoff bij GAS

Kom binge-watchen in Junushoff bij GASAfgelopen najaar deed Toneelgroep Jan Vos het Groningse gaswinningsgebied op haar grondvesten trillen met de locatievoorstelling ‘GAS’. “Groots theater over nationale tragedie”, kopte NRC Handelsblad boven een vijfsterrenrecensie, Trouw en de Volkskrant adviseerden hun lezers dringend om naar Groningen af te reizen om dit te gaan zien. Dat hoeft dus niet meer, want de tintelende familiekroniek komt nu naar Junushoff.
De ontdekking, de hoogtijdagen en de ondergang van het grootste gasveld van Europa vormen de achtergrond van het woelige leven van drie generaties van de Groningse familie Boelens. De ijzersterke tekst – met als epicentrum Hotel Boelens in Hoogezand-Sappemeer – verweeft op humorvolle en inventieve wijze de maatschappelijke catastrofe met een indringend familiedrama. Herkenbaar voor iedereen, ook als je niet op een gasbel leeft.
Voeg dit alles bij het bejubelde acteerwerk en je weet: ‘GAS’ is een voorstelling die nog lang in het hoofd nadreunt.
De voorstelling duurt 3 uur excl. 2 pauzes en begint om 19:30 uur.

Gratis Talkshow vanaf 18:00 uur
Toneelgroep Jan Vos organiseert op 11 oktober een talkshow voorafgaand aan voorstelling GAS

Vooruitlopend op de parlementaire enquête organiseert Theatergroep Jan Vos in veertien theaters een talkshow over de gaswinning in Groningen en de energietransitie. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt onderzocht wat er mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Tijdens de talkshow op 11 oktober in Theater Junushoff zijn te gast: Derwin Schorren, woordvoerder van de Groninger Bodem Beweging; Sjak Lomme, zelfstandig energieadviseur met bijna 30 jaar ervaring in de electriciteit- en gasmarkten en Sanne Meelker, projectleider van de gastransitie in Wageningen.

GAS, levens en liefdes boven de gasbel
11 oktober 19:30 uur Grote Zaal Junushoff
https://www.junushoff.nl/programma/4524/Toneelgroep_Jan_Vos_i_s_m_het_Noord_Nederlands_Toneel/GAS_Levens_en_liefdes_boven_de_gasbel/?type=show

SLUIT
SLUIT