Kunst & wetenschap: Lenneke van der Goot exposeert algentekening op campus Wageningen Universiteit

Kunst & wetenschap: Lenneke van der Goot exposeert algentekening op campus Wageningen Universiteit   De reizende atelier- en tentoonstellingsruimte MIR staat momenteel op de campus van Wageningen University & Research. Beeldend kunstenaar Lenneke van der Goot werkte hier de afgelopen weken aan een uniek project. In samenwerking met AlgaePARC ontwikkelde zij gekleurd krijt uit algen, en creëerde hiermee een enorme vloertekening. Zo maakte ze zelf het materiaal waarmee ze de intrigerende geometrische vormen laat verschijnen. Verschijnen, en verdwijnen. Want algen blijken een grillige kleurstof. Lenneke’s werk gaat over verandering en vergankelijkheid.

Kunstinitiatief MIR Project verkent grenzen: het paviljoen strijkt neer op transitieterreinen, midden in een weiland, of zoals nu, in het hart van de wetenschap. Op uitnodiging onderzoekt een kunstenaar de specifieke omgeving, legt verbinding met bewoners en gebruikers. Kennis en ervaring wordt door een kunstenaarsbril bekeken, en tot uiting gebracht in werk en tentoonstelling.

Kom het werk zelf aanschouwen, voordat het weer verdwenen is!
De vernissage vindt plaats op woensdag 27 november om 16:00 uur.
Expositie: 28 – 30 november, 12:00 tot 17:00 uur.

Bezoekadres
Wageningen University Research
Droevendaalsesteeg 2 Wageningen

‘Overigens is krijt niet het enige dat met behulp van algen gemaakt kan worden. Wat denk je van een algenbiertje met een handje zeewierchips? Geen toepasselijker moment om dat eens te proeven, dan tijdens de opening van Lenneke’s tentoonstelling!’

www.mirproject.nl

SLUIT
SLUIT