Kunstspektakel in Junushoff op 15/16 september

Kunstspektakel in Junushoff op 15/16 september

Kunstspektakel in Junushoff op 15/16 septemberAlleen kijken, of toch graag kopen?

Zaterdag 15 september en zondag 16 september 2018 tussen 11-17 uur bent u van harte welkom bij Kunst Wageningen in Theater Junushoff. 51 Kunstenaars uit de regio en daarbuiten tonen hun beste werken. Mooi om naar te kijken of mooi om te hebben! Want kunst kopen kan ook tijdens Kunst Wageningen. De toegang is gratis.

Unieke sfeer
“Kunst geeft karakter aan een ruimte en creëert een eigen unieke sfeer’, aldus Caroline Matser, een van de deelnemers dit jaar. “Op deze kunstbeurs kunnen mensen veel zien, en ervaren wat ze mooi vinden. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee met Kunst Wageningen. Het is me toen heel goed bevallen en ik heb ook veel werken verkocht. Wat mij hier aanspreekt, is dat de kwaliteit van de kunst erg hoog is. Met een grote variatie in gebruik van materialen en uitstraling, erg leuk. De sfeer is verder ontspannen en open. Vorig jaar heb ik er zelfs vrienden aan over gehouden. Dat is bijzonder bij deze kunstbeurs: de kunstenaars zijn zelf aanwezig en kunnen alles vertellen over hun werken. Bij een galerie of de grote kunstbeurzen is dat allang niet meer het geval.”
Caroline maakt kleurige werken van allerlei materialen: schilderijen, beschilderde glazen vazen en objecten van beschilderde kunsthars, zoals haar populaire tulpenvaas. “Ik doe niet geheimzinnig over hoe ik mijn kunst maak. Dat mogen mensen gerust weten, ze kunnen me daar alles over vragen. Voor mij is het belangrijk om via mijn kunstwerken iets te kunnen betekenen voor mensen.”

Van buiten naar binnen
Ingeborg Leeftink, deelnemend kunstenaar en al voor het 10e jaar medeorganisator van de beurs: “Kunst Wageningen vindt elk jaar plaats. Het komt voort uit de Wageningse Kunstmarkt, die naar mijn weten al bijna 50 jaar geleden voor het eerst is georganiseerd op het Raadhuisplein in Wageningen. Toen was dat nog een ééndaags evenement buiten. Leuk als het mooi weer is, maar met slecht weer was het lastig het werk goed te presenteren. Daarom staan we nu al weer 10 jaar binnen in alle ruimtes van de Junushoff. Een perfecte combinatie: onze gezamenlijke basis is tenslotte de liefde voor cultuur.”

Elk jaar een verrassing
Ingeborg: “Ieder jaar is er een strenge selectie van deelnemende kunstenaars. We kijken naar kwaliteit en zorgen voor een gevarieerd aanbod. Daarom kan ook niet iedereen elk jaar meedoen. Op die manier zorgen we ervoor dat de bezoekers steeds verrast worden. We selecteren bewust verschillende disciplines: schilderkunst, grafiek, tekeningen, beelden, sieraden, glas, mozaïek, grafische vormgeving, fotografie en textiel. En omdat we ieder jaar veel aanmeldingen krijgen konden we ook dit jaar weer een mooie selectie maken.”

Alle kunstenaars op de site
Op www.kunstwageningen.nl is van iedere deelnemer een afbeelding van een kunstwerk te zien. Via deze site kunnen ook de internetsites van de deelnemende kunstenaars bezocht worden. Kom de werken live bekijken in Theater Junushoff op 15 en 16 september!

SLUIT
CLOSE