Laatste Cultureel Café van het seizoen pakt groot uit

Laatste Cultureel Café van het seizoen pakt groot uit

Laatste Cultureel Café van het seizoen pakt groot uitOp 5 april wordt het laatste Cultureel Café van dit seizoen gehouden in café Loburg. Het programma begint om 20.30 uur en eindigt met een maar liefst 14-koppige feelgood fanfare. De toegang is gratis.
Het lijkt wel alsof het seizoen pas begonnen is, toch staat de laatste editie van dit seizoen van het Cultureel Café al gepland: op 5 april aanstaande. Van mei t/m september houdt dit drukbezochte evenement een zomerstop. Voor het zover is kan het publiek nog één keer genieten van een afwisselend programma met vaste gasten stadsdichter Ivanka de Ruijter, columnist Jean Gardeniers en gitariste Anna Kluen.
Optredens zijn er daarnaast onder andere van schrijver en dichter Klaas de Vries. Behalve een vaste gast van het Cultureel Café is hij ook een terugkerend gezicht op het podium van café Loburg. Met zijn korte verhalen, gedichten en voetbalverzen zorgt hij voor heel wat herkenning bij Wageningse toehoorders.
Gitarist Dennis van der Sanden verzorgt een solo-optreden. Hij is pas 19 jaar oud en heeft zich in korte tijd de fingerstyle techniek eigen gemaakt, waarbij hij tegelijkertijd de melodielijn en de baslijn van een muziekstuk speelt. Dennis omlijst zijn optreden met verhalen over muziek en met muzikale grapjes.
Een heel ander bijdrage levert goochelaar en theatermaker Tim Horsting. Hij combineert goochelkunst, fakirisme, comedy en slapstick, overleefde gevaarlijke recordpogingen, ontwikkelde bijzondere theatrale evenementen en brengt zijn publiek steeds weer op het puntje van hun stoel.
Als laatste staat Kladderadatsch op het podium. Gestart in de jaren zeventig als strijd- en straatorkest in Nijmegen, heeft de groep zich ontwikkeld tot een feelgood fanfare, die de betere wereldmuziek van alle continenten speelt. Vaak feestelijk en opzwepend, soms melancholiek, altijd uit het hart.

Dit is het laatste Cultureel Café van dit seizoen. Op donderdag 4 oktober is er weer Cultureel Café in café Loburg, hoek Herenstraat/Molenstraat Wageningen. www.cultureelcafe.eu

 

SLUIT
CLOSE