Laatste kans aanmelden Culturele Ronde 2019

Laatste kans aanmelden Culturele Ronde 2019

Laatste kans aanmelden Culturele Ronde 2019In april geven kunstenaars in Wageningen weer een inkijkje in hun ateliers. In onze stad is veel artistiek talent aanwezig. Dat kun je op 13 en 14 april zelf bekijken tijdens de Culturele Ronde Wageningen. Ben je kunstenaar en wil je meedoen? Meld je dan aan voor eind januari. Dit jaar doet in ieder geval een bijzonder duo mee. Kunstenares Birgit Pedersen en dichter Ruud Verwaal inspireren elkaar en maken samen hun nieuwste werken.

Ruud, dichter én leraar Frans bij Pantarijn: “Onze eerste kennismaking was bij de Wageningse Kunstagenda in 2010. Ik heb hiervoor 52 haiku geschreven, bij elke week één. Op vier pagina’s stond werk van Birgit. In 2017, bij de laatste Culturele Ronde, kwamen we opnieuw in contact en ontstond het eerste werk samen. Dat beviel ons allebei heel goed. Ik vind de beperking die het thema en het beeld geeft prettig. Dat daagt me uit om tot de kern te komen. De haiku als dichtvorm past daarbij.” Birgit: “Ja, we wisselen het af. Soms is een gedicht de basis voor een kunstwerk. Ik lees de woorden en laat de beelden komen. Maar andersom kan net zo goed. Bijvoorbeeld bij onze laatste werken die gaan over de stilte van het wad. Ruud schrijft zijn tekst bij het kunstwerk met de hand. Op het werk zelf, of apart. We hebben met de Wageningse meubelmakerij Marang een mooie manier gevonden om gedicht en kunstwerk samen te presenteren. We gebruiken hiervoor witte houten blokken waar we het dikke papier inschuiven. Ik verheug me op de komende Culturele Ronde, ook dit keer heb ik weer allemaal nieuw werk. Fijn om op deze manier ook meer Wageningers te ontmoeten en te vertellen over ons werk.”

In 2017 was het evenement een groot succes. Cameraclub Wageningen heeft prachtige foto’s van de kunstenaars in hun ateliers en expositieruimtes gemaakt. Bekijk ze op Facebook, ga naar bit.ly/fotos_CRW2017.

Aanmelden
Kunstenaars verbonden aan Wageningen die meer willen laten zien van hun werk, kunnen zich nu nog tot eind januari aanmelden voor de Culturele Ronde 2019. Op de website staan de voorwaarden voor deelname en alle informatie die nodig is. Ook wie mee wil doen als vrijwilliger, galerie of op een andere manier, kan dat kenbaar maken via www.cultureleronde.nl (contactformulier) of mail naar info@cultureleronde.nl.

SLUIT
SLUIT