Laatste optreden van de Dodge Dichters – Cultuur uit de laadbak

Laatste optreden van de Dodge Dichters - Cultuur uit de laadbakHet achtste en laatste optreden van de Dodge Dichters, zaterdag 29 augustus, wordt verzorgd door drie dichters: Petra Sips, Simon Oosting en Sander Reimink. Staande in de laadbak van een Dodge pick-up uit 1942 verzorgen zij elk een deel van de geplande voorstellingen: om 11:00 en 13:00 uur bij de Serre tegenover de bblthk, en om 12:00 uur op de Markt bij het Stadhuis. Zij volgen Dr. Anders op, de laatste dorpsdichter van de gemeente Renkum, die op 22 augustus met gevarieerde teksten en zang in de laadbak stond.
De dichters die het slotoptreden van de serie Dodge Dichters verzorgen, zijn allen van het zachte, uitgewogen soort. Simon Oosting, wetenschapper aan Wageningen UR, schrijft gevoelige observaties in het Nederlands en in het Fries, zijn moedertaal. En nieuwe tweetalige bundel is onlangs uitgekomen.
Sander Reimink is bioloog, dichter en muzikant. Hij maakt films die onder de naam Germagus op Youtube te vinden zijn. Zijn originele gedichten waren een verrassing op een in Wageningen gehouden Jazz and Poetry-avond.
Petra Sips is schrijver en organisator. Afkomstig uit Vlaanderen, is ze een kenner van de poëzie uit dat gebied. Naast eigen werk, brengt zij graag gedichten van onder meer Herman de Coninck onder de aandacht. Voor haar praktijk De Plek schrijft zij teksten over rouw en liefde. Zij was initiatiefneemster van de dichtersmedewerking aan Beelden op de Berg, en van het project voor beeldend kunstenaars ‘Dwarsdenkers en 42 Dingen’.
De ‘Dodge Dichters’ is een initiatief van de Wageningse schrijversgroep Schrijversharten in samenwerking met de stadsdichters en de bblthk.

SLUIT
SLUIT