Laatste poëziewandeling Beelden op de Berg

Laatste poëziewandeling Beelden op de BergOp zondag 23 september is er voor de derde en laatste keer een poëziewandeling bij Beelden op de Berg. Maar liefst elf dichters uit Wageningen lezen de gedichten voor die zij gemaakt hebben bij de beelden in het Belmonte Arboretum.

Tijdens de eerste twee poëziewandelingen, in juni en juli, hebben al meer dan honderd mensen genoten van de unieke combinatie van poëzie, beeldende kunst en muziek. Op 23 september heeft het publiek nog een keer de kans om dit mee te maken. De wandeling start om 15.00u bij het informatiepaviljoen van de expositie. De toegang is gratis.

Met de poëziewandeling krijgt deze editie van Beelden op de Berg een waardige afsluiting. De hele zomer lang, tot en met 23 september, exposeerden tien beeldend kunstenaars in het Belmonte Arboretum. De titel van de expositie, “Zomersneeuw”, is ontleend aan een bijzonder natuurverschijnsel. “Zomersneeuw” staat symbool voor eeuwige verjonging en de levenscycli in de natuur. Elf dichters hebben zich laten inspireren door de kunstwerken, het thema en het prachtige park op de berg.

De gedichten zijn gebundeld in een fraai boekje dat verkrijgbaar is in het informatiepaviljoen. Stadsdichter Ivanka de Ruijter doet mee, en ook de twee oud-stadsdichters Martijn Adelmund en Laurens van der Zee. Verder is er nieuw werk van Annie van Gansewinkel, Bobje Goudsmit, Tim Horsting, Paul Dunki Jacobs, Martinus de Kam, Simon Oosting, Wijnand Steemers en Ruud Verwaal.

Petra Sips van De Plek nam het initiatief voor deze bijzondere ontmoeting tussen dichters en beeldende kunst en ze werkte daarbij samen met Schrijversharten. Voor meer info zie www.de-plek.net.

SLUIT
SLUIT