LandGOEDfestival bij Arboretum Belmonte

LandGOEDfestival bij Arboretum Belmonte

LandGOEDfestival bij Arboretum BelmonteDe historie van Gelders Arcadië komt tot leven tijdens het LandGOEDfestival. Het festival strijkt 18 mei neer bij Belmonte Arboretum. Laat je met een theatervoorstelling meenemen naar de tijd van steenrijke kasteelheren, hardwerkende keukenmeiden en adellijke dames in sierlijke jurken. Daarnaast is er vertier voor jong en oud.

Gedroomd Land
De Arnhemse theatermakers van Muziektheater De Plaats maken speciaal voor het LandGOEDfestival de voorstelling Gedroomd Land (9+).

Lang geleden ontdekten welgestelde families de prachtige natuur van De Veluwezoom. Zij bouwden enorme landhuizen met grote tuinen op gronden waar eerst kinderen speelden en boeren hun land bewerkten. Het ‘gewone’ volk keek nieuwsgierig toe. Bleven deze adellieden slechts vermogende vreemdelingen of werden het al snel goede bekenden? De Plaats speelt een avontuurlijk drieluik voor jong én oud in en rondom vijf landgoederen. Vlieg mee door de tijd en verwonder je over de stormachtige en rijke geschiedenis van Gelders Arcadië.

LandGOEDfestival
Kom op zaterdag 18 mei adellijk verpozen in de sfeer van landgoederen en buitenplaatsen en test je adellijke skills. Laat je fotograferen op het bordes van het oude landhuis Belmonte. Wees getuige van een heus schermduel. Poeder je pruik en ga op de foto. Ervaar de hindernissen van een lakei. En leer stijlvol tafeldekken en eten hoe het heurt als baron of barones. Ontdek je eigen familiewapen maak daarvan een afdruk. Tijdens compacte rondleidingen en mini-colleges leer je meer van het Arboretum dan je ooit had durven denken. Als afsluiting van deze stijlvolle dag geniet je van een bijpassende film in de open-lucht-cinema.

Voorstelling Gedroomd Land
Vrijdag 17 mei | 19.30 u
Zaterdag 18 mei | 15.30 & 19.30 u
Zondag 19 mei | 14.00 u

LandGOEDfestival
Zaterdag 18 mei | 13.00 – 00:00 u

Landgoed Diner
Vrijdag 17 mei | 17.30 – 19.00 u
Zaterdag 18 mei | 17.30 – 19.00 u

SLUIT
CLOSE