Lens Theatermakers start productie Hin und Her

Lens Theatermakers start productie Hin und HerLens Theatermakersstart de productie hin und her. Dit stuk werd door de Hongaars-Duitse Horváth geschreven in 1933 en gaat over de situatie van een staatloze: een man gaat over een brug tussen twee staatsgrenzen in. Beide staten laten hem niet toe en dus gaat hij heen en weer van de ene naar de andere kant en raakt hij verwikkeld in de politiek, illegale handel en liefdesverhalen. Hoewel in 1933 geschreven, de kwestie lijkt tijdloos gezien de huidige discussies over vluchtelingen. Hoewel een hoop humor in het stuk lijkt te zitten, hield Horváth vol dat dit hij geen komedies schreef. Volgens hem kwam het vermaak voort uit de schrijnende absurditeit in de wereld.
Deze bijzonder productie wordt geleid door regisseur Janne de Bruin. Ze geeft de voorkeur aan maatschappelijk theater en de werkelijkheid inspireert haar. Janne enthousiasmeert spelers om hard te werken en samen te bouwen aan een voorstelling. Janne houdt van beeldend theater, een tikje absurdistisch, met abstracte maar eenvoudige vormen, wat ruimte overlaat aan het publiek om in te beelden. De productie is gericht op spelers (16+) met een beetje speelervaring, maar er is geen auditie.
Lens Theatermakers werkt in theaterzaal De Wilde Wereld, Burgtstraat 1 te Wageningen. De repetities beginnen op 25 november 2019 en er zijn 5 voorstellingen in april 2020 (3, 5, 10, 11 en 13 april). Deze productie omvat 13 repetitie-avonden en 2 repetitiedagen en er doen minimaal acht deelnemers mee.
Zin om mee te doen? Of ben je nieuwsgierig of het iets voor je is? 25 november is een open avond. Direct aanmelden kan ook op www.lenstheatermakers.nl

SLUIT
SLUIT