Lezing ‘De zestien molens in Wageningen.’

Lezing ‘De zestien molens in Wageningen.’

Lezing ‘De zestien molens in Wageningen.’ Dinsdag 23 april a.s. verzorgt oud-molenaar Hans Dobbe een lezing over de molens van Wageningen. Zo makkelijk als er nu stroom uit de muur wordt gehaald, ging dat in het verleden wel even anders. Als krachtbron om iets te kunnen produceren, gebruikte men toen molens die werden aangedreven met behulp van menselijke of dierlijke kracht, waterkracht of windkracht.
In Wageningen zijn er tenminste zestien molens geweest (en waarschijnlijk nog veel meer), die een belangrijke rol in de geschiedenis van Wageningen hebben gespeeld en gebruikt werden voor allerlei verschillende werkzaamheden. Zoals olie slaan, graan malen, boekweit malen, mosterd malen, papier maken, hout zagen, gerst pellen, run of eikenschors malen. In deze lezing maken we een spannende reis door Wageningen in vroegere eeuwen en wordt een verrassend beeld gegeven van al de nijvere werktuigen die ervoor zorgden dat er gegeten, gebouwd, gehandeld en geleefd kon worden in onze stad.
De lezing, georganiseerd door de historische vereniging Oud Wageningen, vindt plaats op dinsdag 23 april in Vredehorst, Tarthorst 1 te Wageningen, aanvang 20.30 uur. Toegang: 2 euro, gratis voor leden. Zie ook www.oudwageningen.nl

SLUIT
SLUIT