Lezing moeder worden zonder moeder.

Lezing moeder worden zonder moeder.

Lezing moeder worden zonder moeder.
Op donderdag 18 mei om 20.00u organiseert Oase Oosterbeek een lezing over de impact van het verlies van je moeder op je eigen kinderwens en moederschap.

De lezing wordt gegeven door Petra Sips. Zij is ervaringsdeskundige en startte in 2012 een initiatief voor rouwbeleving, De Plek. Tijdens deze lezing vertelt ze openhartig over haar eigen ervaringen, aangevuld met kennis uit de literatuur. Petra Sips: “Ik wil een authentiek en hoopvol verhaal vertellen waar mensen zich in kunnen herkennen. Het wordt een ontspannen avond met een lach en een traan. Zodat je weer naar huis gaat met een warm gevoel van troost en inspiratie”. Deze avond staat open voor alle moederloze vrouwen die kinderen hebben of willen of daarover twijfelen … en uiteraard ook voor iedereen die zich betrokken voelt bij deze vrouwen.

Het krijgen van een kind is een mijlpaal in het leven van een vrouw. Vrouwen die vroeg hun moeder zijn verloren, voelen bij dit scharniermoment – of alleen al bij het nadenken over een kinderwens – het gemis van hun eigen moeder. Vaak krijgt dit gemis een andere dimensie dan voorheen.
Voor deze vrouwen – en voor iedereen rond hen – is het belangrijk zich bewust te zijn van deze gevoeligheden en er zorgzaam mee om te gaan. Dan zal de moeder zich gesteund weten en met meer vertrouwen het moederschap tegemoet gaan.

Aanmelden is nodig en kan tot 15 mei via 06-50627540 of activiteiten@OaseOosterbeek.nl. Toegang 8 euro (koffie en thee inbegrepen). Info: www.de-plek.net en www.oaseoosterbeek.nl.