Lezing Theatre of the Oppressed

Lezing Theatre of the Oppressed

Lezing Theatre of the OppressedHoe kan bottom-up verandering worden gestimuleerd door theater? Stichting Inspringtheater & stichting Otherwise organiseren een unieke lezing over het werk van de Braziliaanse theatervisionair en politiek activist Augusto Boal. De lezing is het Engels.

Boal ontwikkelde zijn methodiek Theatre of the Oppressed (Theater der onderdrukten) om maatschappelijke verandering te stimuleren en een stem te geven aan minderheden. Het begint met het idee dat iedereen het vermogen heeft om te handelen in het ‘theater’ van zijn eigen leven; iedereen is tegelijk een acteur en een toeschouwer. Wij zijn “spect-actors!” – een term die Boal bedacht. Theater of the Oppressed wordt over de hele wereld gebruikt voor sociaal en politiek activisme, conflictoplossing, gemeenschapsopbouw, therapie, overheidswetgeving en het aanpakken van machtsvraagstukken.

In deze lezing vertelt Suzanne Prak hoe de methodiek van Augusto Boal op persoonlijk en politiek vlak kan worden ingezet. Suzanne Prak heeft veel werkervaring met deze methodiek en is vaste regisseur bij stichting Inspringtheater in Wageningen.

Kom naar de lezing en laat je inspireren!

Dinsdag 23 April 2019
20.00 uur in Impulse
Stippeneng 2 in Wageningen

SLUIT
CLOSE