Lezing ‘Villa Sanoer, Heden en Verleden’

Op dinsdag 17 februari a.s. houdt dr. ir. Robert Best, eigenaar en bewoner van Villa Sanoer, een voordracht over deze historische buitenplaats met bijzondere tuinarchitectuur.

Villa Sanoer is gebouwd in de 19e eeuw in opdracht van de familie De Vries. Kapitein De Vries voer op de koopvaardij naar het toenmalige Nederlands-Indië en was koophandelaar. Met in de handel verdiend kapitaal schafte de familie circa 9 hectare grond aan om een buitenplaats te stichten aan de oostkant van Wageningen. Johan Lombarts, een leerling van de beroemde Parijse landschapsarchitect Edouard André (1840-1911), werd aangetrokken als ontwerper. André combineerde twee stijlen in de tuinarchitectuur: de Franse stijl zoals ontwikkeld door André le Nôtre (1613-1700) en de Engelse landschapsstijl. De combinatie van beide stijlen is terug te vinden in de tuin van Villa Sanoer en zal gedetailleerd worden behandeld.

De lezing wordt georganiseerd door KMTP/ Groei & Bloei afd. Wageningen e.o. i.s.m. de Historische Vereniging Oud-Wageningen.

Nadere informatie: 0317-414158
http://www.oudwageningen.nl
Locatie: Bevrijdingskerk, Ritzema Bosweg 18 te Wageningen
Aanvang: 20.00 uur

SLUIT
SLUIT