Liebesliederwalzer van Brahms in de Arboretumkerk

Liebesliederwalzer van Brahms in de Arboretumkerk

Liebesliederwalzer van Brahms in de ArboretumkerkZaterdagavond 2 juni pakken de Arboretumconcerten groots uit met een programma rondom de Liebesliederwalzer van Johannes Brahms. In deze heerlijke liederencyclus voor vier zangers en piano vierhandig wordt de liefde in al haar facetten bezongen. De mannetjes en de vrouwtjes: ze kunnen weer eens niet mét en niet zonder elkander, wat, zoals vaak het geval is, resulteert in prachtige muziek. Al deze liederen staan in een typische Duitse Ländler-vorm. Ondanks de luchtige stijl, behoudt Brahms toch zijn eigen kenmerkende muzikale kwaliteit en diepgang, wat ongetwijfeld heeft bijgedragen aan het onmiddellijke succes van deze serie.

Het programma wordt aangevuld met werken van bekende personen uit de omgeving van Johannes Brahms, met wie hij nauwe contacten onderhield. Denk hierbij aan een illuster gezelschap met mensen als Robert en Clara Schumann, Antonín Dvořák en… Friedrich Nietzsche. Van deze laatste is het niet algemeen bekend dat hij ook muziek schreef. Dit maakt een uitvoering van zijn werk des te bijzonderder. Wist u dat Nietzsche en Brahms een intensieve briefwisseling hadden?

Voor dit concert nodigen de sopraan Murni Suwetja en pianist Mark Toxopeus hun muzikale vrienden uit: Janneke Schaareman, mezzo-sopraan; Leon van Liere, tenor; Sebastian Myrus, bariton en Cathelijne Maat, piano. Deze zes ervaren musici kennen elkaar uit het muzikale circuit en hebben elk een boeiende en bloeiende concertpraktijk.

Aanvang: 20:00 uur, in de Arboretumkerk te Wageningen.
Kaarten à € 15,- zijn verkrijgbaar bij Antiquariaat de Beschte of via arboretumconcerten@gmail.com.

SLUIT
CLOSE