Maak Kennis met de Buren

Maak Kennis met de Buren

Maak Kennis met de BurenPlanten die elkaar opjutten, big data tegen obesitas, en ‘de innovatiespagaat’. Waarom botsen vogels niet, welke invloed heeft de TomTom op ons ruimtelijk inzicht? En, hoe jaagt kweekvlees de discussie over ‘gewoon vlees’ aan? Het is maar een greep uit de vragen die aan bod komen tijdens de huiskamercolleges ‘Maak Kennis met de Buren’ op zondagmiddag 4 november.

‘Maak kennis met de buren’ is een idee van Sjaak Driessen (de bblthk) voor de viering van 100 jaar WUR. “Al een eeuw lang wordt de bloedsomloop van de stad Wageningen beïnvloed door Wageningen University & Research. Je zou kunnen zeggen dat het DNA van de stad is veranderd. De verbinding van campus en stad, van studenten, wetenschappers en andere inwoners van Wageningen is een doorlopend speerpunt van zowel Gemeente als WUR,” aldus Driessen.

* Welkom in de huiskamer *
Op zondag 4 november krijgt die verbinding vorm als bewoners van 17 woningen in Wageningen hun deuren openen voor geïnteresseerde stadgenoten. Hoogleraren, universitair docenten en onderzoekers houden tweemaal – om 14.00 en om 15.00 uur – een korte, aansprekende presentatie. Na afloop van het huiskamercollege is er tijd voor vragen en discussie.

De colleges geven Wageningers de kans om een kijkje te nemen in de keuken van de wetenschappers. In het Nederlands en in ‘gewone mensentaal’ vertellen zij over voeding, klimaat, natuur, duurzaamheid en vele andere onderwerpen. Ze laten zien wat de wetenschap betekent in ons dagelijkse leven en voor de toekomst.

De huiskamers, verspreid over heel Wageningen, bieden plaats aan tussen 15 en 30 personen. U bent van harte welkom, maar…reserveren is niet mogelijk en Vol=Vol, dus kom op tijd.

* De bblthk, Thuis Wageningen en WUR *
Maak Kennis met de Buren wordt georganiseerd door de bblthk, Thuis en WUR, in samenwerking met de bewoners van zeventien woningen in Wageningen die stadgenoten en wetenschappers welkom heten in hun huiskamer.

Kijk voor meer informatie over onderwerpen, wetenschappers en adressen op https://wur.nl/buren

SLUIT
CLOSE