Mathias Eick op 15 oktober in Junushoff

Mathias Eick op 15 oktober in JunushoffNoorse geweldenaars Mathias Eick Quintet bij Jazz in Wageningen

Wij van Jazz in Wageningen zijn superblij dat multi-instrumentalist Mathias Eick met zijn Quintet op 15 oktober naar Wageningen komt. Deze Noorse geweldenaars maken wereldwijd furore en zitten dan ook niet voor niets bij het vermaarde platenlabel ECM.
Eick (1979) is het ankerpunt van de groep. Na een gedegen jazzopleiding werd hij componist, trompettist en multi-instrumentalist in talloze groepen en vele stijlen. Als trompetist, vibrafonist, contrabassist, gitarist en pianist speelde hij op meer dan 100 albums. Hij reisde de hele wereld over om met beroemde muzikanten te spelen. Van Trondheim Jazz Orchestra tot Chick Corea, Jaga Jazzist en vele anderen. Om daarbij de nodige prijzen in de wacht te slepen – want zo gaat dat met supertalenten.
Het nieuwe (alweer vierde) album dat het quintet bij ECM uitbracht heet ‘Ravensburg’. Naar de Duitse puzzel-stad. Zijn Duitse oma voorzag Mathias en zijn broers en zussen iedere kerst van nieuwe puzzels, waar de kinderen zich dagenlang over bogen. ‘Ravensburg’ is daarmee een symbool voor thuis geworden. Het nieuwe album ‘Ravensburg’ gaat dan ook over thuiskomen. Het zijn composities over zijn afkomst, zijn familie, over waar je vandaan komt en wat je van je leven gemaakt hebt. En het album gaat ook nog over het ‘huis’ dat voor Eick de vertrouwde plek is die hem overal in de wereld opvangt: het podium, met alle emoties die daar bij horen.
De line-up van het Quintet is: Matthias Eick (trumpet), Andreas Ulvo (piano), Audun Erlien (bass), Torstein Lofthus (drums), Håkon Aase (violin). Als we 15 oktober met Mathias en zijn makkers mee op reis gaan, zullen we horen wat hun huis is – waar de wind waait, waar golven op de rotsen beuken, waar je heel lang heel ver kunt kijken… dat wordt prachtig!

Mathias Eick Quintet | Jazz in Wageningen | 15 okt 2019 | 20:30u | Junushoff Kleine Zaal
Toegang € 25,- / € 15,- (voor studenten/scholieren) | www.jazzinwageningen.nl

SLUIT
SLUIT