Middagje schilderen in het Arboretum

Het Gelders Palet bestaat dit jaar 25 jaar, en dat wordt op verschillende manieren gevierd. Eén van de activiteiten die de vereniging in dit kader onderneemt is het organiseren van een schildermiddag op zondag 29 juni in het Arboretum Belmonte, Generaal Foulkesweg 94, te Wageningen.

Belangstellenden kunnen die middag door het park verspreid leden van het Gelders Palet aantreffen, zittend of staand, gewapend met schildersattributen, en een wazige blik in de ogen. Mogelijk anders dan anders hoeft de bezoeker zich als geïnteresseerde kijker of voorbijganger geen hinderlijke pottenkijker te voelen. Men kan vrijelijk commentaar leveren, vragen stellen of zelf het penseel ter hand nemen. Het kan: er is voor wat spullen gezorgd, bedoeld voor degenen die geen eigen schilderbenodigdheden bij zich hebben.

Koetshuis en schuur

Er wordt gebruik gemaakt van het Koetshuis en de schuur. Daar staan tafels en stoelen, die bij mooi weer naar buiten kunnen. Bij slecht weer is er voldoende ruimte binnen om toch gezellig met elkaar te schilderen. Er zijn docenten aanwezig voor de nodige begeleiding, uitleg, adviezen en tips. Koffie, thee en limonade zijn verkrijgbaar in het Koetshuis en, niet onbelangrijk, er is ook een toilet.

Er staan twee grote panelen met vakken à la Mondriaan. Voorbijgangers en belangstellenden mogen een vak met rood, geel of blauw invullen, zodat er aan het eind van de middag een gezamenlijk kunstwerk is ontstaan, dat de komende tijd in het Koetshuis tentoongesteld zal blijven. Het Koetshuis en de schuur worden die middag bovendien ingericht als kleine expositieruimte met werkstukken van leden van het Gelders Palet.

De schildermiddag duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

SLUIT
SLUIT