Muhammed Ali komt tot leven in Wageningen

Muhammad, De dans van de eeuw – legendarische bokswedstrijd Muhammad Ali en George Foreman op muziek
Boksring in Impulse op do 7 mrt
WAGENINGEN. In de concertserie van Jazz in Wageningen speelt op donderdagavond 7 maart om 20.30 uur de Nederlandse groep Ikarai in Impulse (Wageningen Campus). Misschien een buitenbeetje in de serie beroemde namen uit de Verenigde Staten en andere landen op de lijst van Jazz in Wageningen, maar daarom des te interessanter: In een mix van composities, improvisaties en fragmenten van speeches van de toen zo spraakmakende boxer en ster Muhammad Ali brengt Ikarai zijn epische gevecht met George Foreman om de wereldtitel, in 1974 in Kinshasa, Zaïre, tot leven. De jungle, met dag en nacht gevechten op leven en dood…, zo moet het gaan klinken op 7 maart.
Ikarai, opgericht in 2015, is een groep in de jazz en de klassieke muziek geschoolde energieke kunstenaars rond componist en bassist Camiel Jansen. In een voor jazz onorthodoxe bezetting van viool, altviool, cello, piano, drums en bas debuteerden zij met hun programma ‘Fly’, dat gewijd was aan de mythische figuur Icarus. Zij toerden hiermee op grote podia in binnen – en buitenland. Ook met hun nieuwe programma “Muhammad’ scoren zij hoog. Net terug uit Duitsland, en met een tour in China voor de boeg, brengen zij op 7 maart een in Wageningen nog ongehoord geluid.
Impulse (WUR Campus) | Donderdag 7 maart | Tijd 20:30 uur | Kaarten € 20,- / € 10,- (studenten/scholieren) online via www.jazzinwageningen.nl of bij de ingang.

SLUIT
CLOSE