Nieuwe Idealenfabriek-gespreksavond!

Nieuwe Idealenfabriek-gespreksavond!De Idealenfabriek organiseert op 12 maart een gespreksavond rondom het thema Ongelijkheid: Arm & Rijk met ditmaal als onderwerp: het vertekende beeld van eigen verantwoordelijkheid. Tijdens deze avond stelt spreker Malou van Hintum, wetenschapsjournalist die zich verdiept in gezondheid & psyche en onderwijs & wetenschap, dat ingewikkelde vraagstukken als armoede en ongelijkheid door de psy-industrie (psychologen, psychiaters etc.) in stand worden gehouden door de oplossing te zoeken op individueel niveau.

Zo betoogt Van Hintum dat ongelijkheid en armoede (ook) politiek-maatschappelijke oorzaken hebben. Het oplossen van deze vraagstukken vraagt om een breder blikveld dan enkel het individuele niveau. Wat is het gevolg van deze eenzijdige blik in onze hyper-geïndividualiseerde maatschappij? Welke verantwoordelijkheid hebben de mensen die het beter hebben dan anderen?

Van Hintum wordt tijdens deze avond vergezeld door Lotte van Dillen, universitair hoofddocent bij de sectie sociale, economische en organisatiepsychologie van de Universiteit Leiden. Zij begeleidt de avond als gespreksleider. Inbreng vanuit het publiek wordt zeer gewaardeerd, maar is niet noodzakelijk.

Voor dit evenement zijn er nog enkele plekken beschikbaar en De Idealenfabriek nodigt uw van harte uit om mee te denken over dit vraagstuk. Aanvang is om 20:15 en inlopen kan vanaf 19:30. Aanmelden kan via de website van de Idealenfabriek en de toegang is gratis.

Aanmelden: https://www.idealenfabriek.nl/nl/Agenda/Het-vertekende-beeld-van-eigen-verantwoordelijkheid
Locatie: Beeldengalerij Het Depot

SLUIT
SLUIT