One World Week – theaterworkshop Jump in your story

One World Week - theaterworkshop Jump in your storySpeciaal voor de One World Week 2019 organiseert Stichting Inspringtheater in samenwerking met Karin Verbeek een theaterworkshop. Op donderdag 4 april is iedereen welkom om in te springen! Tijdens een vrolijke en creatieve workshop leren we over elkaars verschillen en overeenkomsten, en over hoe we die interpreteren.

Als we communiceren proberen we contact te maken met de ander. Ook als er cultuurverschillen zijn proberen we elkaar begrijpen, verschillen te accepteren en betrokken te zijn. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend dat dit lukt.
Taal als communicatiemiddel heeft zijn beperkingen.

Tijdens deze workshop gebruiken we beelden om te communiceren en contact te maken. Wat zegt hoe wij beelden interpreteren en de verhalen die we erin zien, over onze identiteit? Over onze verschillen en onze overeenkomsten?

Tijdens deze speciale Jump-in sessie editie voor de One World Week 2019, vertellen we onze verhalen via beelden en ervaren we de kracht van beeldentheater. We leren elkaar kennen vanuit een ander perspectief! De workshop zal Engelstalig zijn, om deel te nemen is geen eerdere theaterervaring nodig.

Karin Verbeek is regisseur voor amateur theater. Ze is tevens betrokken bij de oprichting van een interculturele theatergroep in Wageningen. Deze groep wil Theater Dialogen maken: voorstellingen waarbij het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan discussies, naar aanleiding van gespeelde scene’s.

Ook stichting Inspringtheater maakt interactieve theatervoorstellingen, waarbij het publiek een actieve rol krijgt en mag inspringen. Thema’s varieren van landbouw, situaties van onderdrukking tot stress bij Phd studenten. Het Inspringtheater begon ooit in de jaren ‘70 als het Boerentoneel en is onderdeel van stichting Boerengroep.

Tijd: donderdag 4 april 2019 20:00 – 22:30 uur.
Locatie: Room C317 in Forum gebouw, Campus van de universiteit, Droevendaalsesteeg 2,6708 PB Wageningen.

SLUIT
SLUIT