Opening klompenpaden rondom Wageningen

Op vrijdag 13 juni vondt de feestelijke opening plaats van twee nieuwe Klompenpaden in buitengebied van Wageningen: het Nudepad en het Wageningse Engpad. De opening vondt plaats bij hotel De Wageningsche Berg in Wageningen. Wethouder Han ter Maat van de gemeente Wageningen en directeur Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) verrichtten de opening.

Het Nudepad is een 11-kilometerlange rondwandeling rondom de buurtschap de Oude Nude. Wandelen tussen Rijn en Grebbeberg: door weilanden en veenontginningen, langs hagen en over de Grebbedijk en de oeverwal. Onderweg veel verhalen over de strijd in dit gebied.

Het Wageningse Engpad is een 13-kilometerlange rondwandeling over de eng, langs de bosrand, over zandwegen en akkers. Cultuurhistorisch landgebruik, fraaie zichtlijnen en landgoederen bepalen de sfeer.

Deze Klompenpaden zijn met begeleiding van SLG ontwikkeld door enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met particuliere grondeigenaren, Stichting Wageningse Eng en andere lokale partijen en de gemeente Wageningen. Het Nudepad en Wageningse Engpad maken deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden en zijn het 52ste en 53ste Klompenpad.

De brochures met de route en wetenswaardigheden zijn onder andere te koop bij de startpunten Hotel de Wageningsche Berg en restaurant De Blaauwe Kamer en VVV’s in de regio. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie zin ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Deze Klompenpaden zijn mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland, de gemeente Wageningen, Stichting Wageningse Eng, Vereniging Mooi Wageningen en de Nationale Postcode Loterij. Ook door stichting Cultuur in Wageningen werd een inhoudelijke bijdrage geleverd voor het Nudepad.

SLUIT
SLUIT