Solotentoonstelling Immanuel Klein in Villa Hinkeloord

Solotentoonstelling Immanuel Klein in Villa Hinkeloord

Opening solotentoonstelling Immanuel Klein in Villa HinkeloordOp zondag 3 juni a.s. wordt in Villa Hinkeloord aan de Generaal Foulkesweg 64 in Wageningen om 14.30 uur de solotentoonstelling van beeldhouwer en musicus Immanuel Klein geopend door Johan Luijmes, de artistiek leider van Het Depot.

De solotentoonstelling van Immanuel Klein biedt de gelegenheid de veelzijdigheid van zijn oeuvre te belichten. Immanuel Klein werd opgeleid als cellist, componist en beeldend kunstenaar. In zijn kunst verbeeldt hij geregeld ‘zien’ en ‘horen’. Zijn sculptuur Inner ear, die Het Depot al eerder aankocht, is daar een voorbeeld van. In deze tentoonstelling in Villa Hinkeloord zijn ook andere fascinaties van Immanuel Klein te zien, zoals die voor reliëfs in de door de natuur gevormde structuren en landschappen. Zijn fascinatie voor oppervlaktestructuren uit zich ook in een aantal werken in braille. Immanuel Klein gebruikt marmer, brons, roestvrij staal, aluminium en hardschuim als materialen om zijn ideeën vorm te geven. Hij maakt eveneens gebruik van fotografie en rendert zijn computergestuurde beelden.

De tentoonstelling van deze veelzijdige kunstenaar, die zowel met traditionele gereedschappen als met behulp van 3D programma’s op de computer werkt, is te zien tot en met zondag 27 januari 2019.

SLUIT
SLUIT