Solotentoonstelling Louis Niënhuis | Villa Hinkeloord

Solotentoonstelling Louis Niënhuis | Villa Hinkeloord

Opening solotentoonstelling Louis Niënhuis in Villa HinkeloordOp zondag 3 februari 2019 wordt in Villa Hinkeloord, de dependance van Beeldengalerij Het Depot aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen, de solotentoonstelling van Louis Niënhuis geopend. Johan Luijmes, artistiek leider van Het Depot, zal deze opening om 14.30 uur verrichten. Daarna volgt er een performance van Laurens van der Zee, oud stadsdichter van Wageningen.

In het werk van Louis Niënhuis raken abstractie en figuratie elkaar en wisselen elkaar af. De gemeenschappelijke noemer in bijna al zijn werk is het materiaal waar de beelden van gemaakt zijn: hout.

Niënhuis is inmiddels meer dan 35 jaar als beeldhouwer actief maar koos er, jaren geleden na zijn middelbareschooltijd, niet direct voor om kunstenaar te worden. Zijn vader had een meubelmakerbedrijf in de Achterhoek waar voornamelijk barkrukken gemaakt werden – het lag in de lijn der verwachting dat hij hem zou opvolgen. In plaats daarvan verwerkt Niënhuis de beukenhouten balkjes uit zijn vaders werkplaats in zijn werk.

Niënhuis zaagt het pallethout kleine stukjes en stapelt en hakt de mechanisch gevormde deeltjes. Hij confronteert het materiaal met organisch gebeeldhouwde vormen. Zo ontstaan houtsculpturen die een dialoog zoeken tussen natuurlijke groeiwijzen en door de mens ontwikkelde vormen. Vergankelijkheid, de cycli in de natuur en het gebruik van de natuur en de aantasting ervan zijn inspiratiebronnen van Niënhuis.

De tentoonstelling van Louis Niënhuis is te zien tot en met zondag 9 juni 2019.

SLUIT
SLUIT