Tentoonstelling “Inspiratiebronnen van Eja Siepman van den Berg”

Op zondag 16 juni wordt in Villa Hinkeloord de tentoonstelling ‘De inspiratiebronnen van Eja Siepman van den Berg’ geopend. Loek Dijkman, voorzitter van Stichting Het Depot en moederstichting Stichting Utopa, zal de opening verrichten.

Kunstenaars laten zich inspireren door collega’s of voorgangers. Dat is ook het geval bij Eja Siepman van den Berg. Zij heeft zich laten inspireren door de werken van o.a. Charles Despiau, George Minne, Charlotte van Pallandt, Brancusi, Lehmbruck, Maillol en Kolbe. Van de drie eerstgenoemde beeldhouwers kocht Het Depot een beeld aan om de inspiratiebronnen van Eja Siepman van den Berg te illustreren.
Het gaat om Bacchus of Dionysos (ca. 1937) van Despiau, Geknielde jongeling (1925) van Minne en Grote tors (1930) van Van Pallandt.
Naast deze drie nieuwe beelden zijn ook objecten, schilderijen en foto’s onderdeel van de tentoonstelling.

‘De inspiratiebronnen van Eja Siepman van den Berg’ is te zien op locatie Villa Hinkeloord van Beeldengalerij Het Depot. De tentoonstelling wordt op zondag 16 juni om 14.30 uur geopend, en is te zien tot en met zondag 26 januari 2020. De beelden van Despiau, Minne en van Charlotte van Pallandt zullen daarna een vaste plek krijgen op de permanente tentoonstelling van Eja Siepman van den Berg in Villa Hinkeloord.

SLUIT
SLUIT