Ballet Blanc

Persbericht Ballet Blanc
BALLET BLANC
“Van een romantische pas de deux in tutu tot een droogkomisch doktersdrama”

De Dutch Junior Dance Division (DeDJDD) gaat voor de tweede keer op tournee door Nederland. Dit jaar met de nieuwe voorstelling ‘Ballet Blanc’. Ballet Blanc is een ervaring met (relatief) korte, krachtige en op zichzelf staande choreografieën op muziek van wereldberoemde componisten.

Voor deze tournee haalden choreografen en artistiek leiders van De Dutch Don’t Dance Division Thom Stuart en Rinus Sprong hun inspiratie uit de witte scènes van balletten zoals Giselle, de Notenkraker, La Bayadere en het Zwanenmeer. Ballet Blanc is een sfeervolle en romantische dansvoorstelling waarin klassiek en neoklassiek ballet wordt afgewisseld met moderne dans op muziek van o.a. Gershwin, Sibelius en Mozart.

Stuart: “Een avond lang witte balletten met vele soorten zwanen en van romantische pas de deux in tutu tot een droogkomisch doktersdrama. Wereldpremières en (eeuwen)oude klassiekers wisselen elkaar af”.

We zien dans in een diversiteit aan emoties en stijlen: van een intense solo over eenzaamheid tot spectaculaire en dynamische groepstukken afkomstig van verschillende choreografen. Zo kwam de wereldberoemde Amerikaanse choreograaf Kirk Peterson speciaal voor DeDJDD naar Den Haag om één van zijn choreografieën in te studeren. Verder gaf Ed Wubbe toestemming aan Rinus Sprong, die 30 jaar geleden deel uit maakte van de originele cast, om zijn moderne klassieker White Streams (1986) over te dragen aan zijn jonge talenten voor deze tournee.

Tourdata 2016
24 februari Theater de Veste, Delft
26 februari ZINiN Theater, Nijverdal
04 maart Cultureel Centrum Jan van Besouw, Goirle
08 maart (première) Zuiderstrandtheater, Den Haag
16 maart Junushoff, Wageningen
18 maart Schouwburg de Kampanje, Den Helder
01 april Theater de Speeldoos, Baarn
02 april Theater de Bussel, Oosterhout
07 april Wilminktheater, Enschede
08 april Theater Speelhuis. Helmond
13 april Schouwburg Agnietenhof, Tiel
15 april Theater de Voorvegter, Hardenberg
23 april Leidse Schouwburg, Leiden

Choreografie: Stuart, Sprong, Wubbe, Petipa en Peterson
Muziek: o.a. Sibelius, Gershwin, Saint-Saëns, Pärt, Tsjaikovski en Mozart
Dansers: De Dutch Junior Dance Division

Meer info en tickets: www.ddddd.nl

Over De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD)
DeDDDD staat bekend om haar veelzijdige aanbod van dans en dansers uit allerlei disciplines en leeftijdscategorieën. Het Haagse gezelschap brengt visueel spektakel op allerlei locaties waarbij artistieke kwaliteit en gevoel voor humor hoog in het vaandel staan. Artistiek leiders Thom Stuart en Rinus Sprong zijn bij het grote publiek bekend van hun choreografieën die zij maakten in ‘The Ultimate Dance Battle’ en ‘Everybody Dance Now’ waarin beide de finale werd bereikt.
In 2013 maakte DeDDDD de choreografie voor het wereldtournee van Armin van Buuren ‘Armin Only INTENSE en dit jaar 2016 doen zij dat opnieuw voor zijn nieuwe wereldtournee: “EMBRACE”.

Over De Dutch Junior Dance Division (DeDJDD)
Vanaf januari 2013 zet DeDDDD haar jarenlange ervaring in het trainen, coachen en adviseren in voor jonge dansers van DeDJDD. In dit talentontwikkelingstraject worden pas afgestudeerde dansers begeleid op het gebied van danstechniek, (re)presentatie, cultureel ondernemerschap, professionaliteit, veelzijdigheid en inzicht in hun danscarrière. DeDJDD stond in 2015 nog in de finale van ‘Everybody Dance Now’ van RTL4 en tourde door Nederland en België met hun eerste tourvoorstelling ‘Dancing Lane’.

 

SLUIT
SLUIT