Uitnodiging Wijnand Steemers en Martijn Adelmund

Op koopzondagmiddag 7 october a.s. om 14.30 u. vindt er in Imagine, Bergstraat 26, (zeer gastvrij: je kunt er altijd koffie of een non-alcoholisch drankje bestellen), een aanwinst voor Wageningen op het gebied van boeken, design en kunst van kunstenaars van wereldformaat, een ontmoeting plaats tussen twee auteurs:

Wijnand Steemers en Martijn Adelmund

Beide schrijvers zullen uit hun werk voorlezen, voorafgegaan door een tweespraak over de uitgangspunten voor hun werk. Zij zullen na afloop hun nieuwste werk te koop aanbieden en voor de liefhebbers signeren.
Martijn Adelmund is dichter, schrijver en verhalenverzamelaar. Onlangs verscheen zijn Wolffs Bestiarium, een roman in non-fictievorm. Hij bewerkte de Max Havelaar van Multatuli en was stadsdichter van Wageningen. In zijn werk tracht hij het bizarre in het alledaagse bloot te leggen.
Wijnand Steemers is dichter-schilder, filosoof. Zijn werk, hoewel aan het surrealisme schatplichtig, neemt een autonome positie in binnen de Nederlandse poëtische traditie. Schreef vele gedichtenbundels, waaronder Toegiften (Leiden, 2016) en Zigzag (2018). Als subrealist schreef hij twee zogeheten aromans: Poëtocratie (2006) en Ja, Ick Wil, of Het Maaiveld, een filosofie van de Zeis (2018). Dit najaar verschijnt The Milkmaid, een tweetalige bundel van 30 gedichten op Het Melkmeisje van Johannes Vermeer, in de Engelse vertaling van Ada van Meijeren met surreële kleurencollages van de Canadese schilder Gregg Simpson.

Gratis toegang. Aanvang 14.30 u.

Imagine
Bergstraat 26
(schuin tegenover Hotel De Wereld)
Wageningen
Tel. Frédérique: +31646110962
Reserveren verzekert van een zitplaats.

SLUIT
CLOSE