Popupop Wageningen Weekender

Popupop Wageningen WeekenderPopupop start met gratis weekender.

Nieuw collectief brengt meer popmuziek naar Wageningen

Van donderdag 23 januari tot en met zaterdag 25 januari organiseert popupop samen met andere organisaties in Wageningen een heuse pop weekender. Op donderdag begint powerpopduo Ciao Lucifer in Café Daniëls, een dag later speelt rockband Queen’s Pleasure in Loburg en op zaterdag draait MiniCulture op een clubnacht in Unitas. Het is de start van het nieuwe initiatief dat meer live muziek naar Wageningen moet gaan halen.

popupop heeft zichzelf als doel gesteld om acts van het nationale clubcircuit ook naar Wageningen te halen. Een groot aantal organisaties heeft het afgelopen jaar samen met de gemeente Wageningen gewerkt aan een meerjarig plan om dat mogelijk te maken. Afgelopen november kreeg popupop definitief groen licht met de goedkeuring van de begroting van het college.

Het plan is in kern eenvoudig: popupop initieert met partners als Popcultuur Wageningen, MiniCulture en locaties als Unitas, Loburg of Café Daniëls concertavonden met een toegangsprijs van 5 tot 20 euro, afhankelijk van de geboekte artiesten. In het openingsweekend zijn alle avonden eenmalig gratis toegankelijk. Coördinator Ron van der Sterren: “We wilden snel beginnen, alvast laten zien dat we er zijn. Uiteindelijk kwamen we dankzij het enthousiasme van betrokken partners uit op een driedaagse kick-off.”

Vanaf februari gaat popupop gemiddeld 2 keer per maand een concert of clubnacht organiseren op verschillende locaties: “We hebben nu voor de start afspraken kunnen maken met een paar locaties en organisatoren, maar in principe kan popupop overal opduiken.” Locaties en organisatoren die meer willen weten over de mogelijkheden, kunnen zich via de website melden, aldus Van der Sterren.

SLUIT
SLUIT