Prima Donna

Prima Donna – schilderijen en beelden – lyrisch en dramatisch

Met ingang van zondag 24 november heeft Galerie het Koetshuis bij het Wagenings museum De Casteelse Poort een expositie getiteld Prima Donna: Dianne Lugard en Maria Koeleman. Marlou Kursten opent deze tentoonstelling op zondag 24 november 2013 om 16:00 uur. De expositie blijft staan tot 12 januari.

In de lyrisch expressieve werken van schilderes Dianne Lugard (Wageningen) spelen kleur en gevoel een belangrijke rol. Er zijn vaak mensfiguren te zien in haar schilderijen. Soms zijn ze duidelijk waar te nemen, vaker hebben ze zich verborgen. Samen met de vele kleuren geeft dit een verrassend en vooral spannend effect.
Dianne doceerde jarenlang economie, maar besloot in 2002 het roer definitief om te gooien om beroeps kunstenaar te worden. Naast het schilderen geeft ze regelmatig kunstworkshops en trainingen creativiteit aan bedrijven. In al haar kunstactiviteiten speelt haar achtergrond als econome nog steeds een grote rol.

Maria Koeleman (Lijnden) laat zich vooral inspireren door haar eigen levenservaringen en de emoties die daarbij horen. Dat is haar werkelijkheid die voortdurend in beweging is en altijd anders, groter of kleiner dan hij zich ogenschijnlijk aan haar voordoet. En dat wil Maria in haar beelden laten zien.
Ook kunnen teksten uit boeken of muziek een beeld tevoorschijn roepen dat zij wil maken.
Een mooi voorbeeld is het beeld ‘dichter en dichter uiteengedreven’. Maria is geïnspireerd door de woorden van de Australische dichter A.D. Hope, genoemd in het boek ‘Iris’ van John Bailey.

Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a
De openingstijden van het Museum zijn:
van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 17.00 uur.
van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 16.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 16.00 uur.

SLUIT
SLUIT