Programma Bevrijdingsfestival Wageningen

Programma Bevrijdingsfestival Wageningen

Programma Bevrijdingsfestival WageningenAlle thema-activiteiten staan in het teken van het thema van 2017 ‘Geef vrijheid door’ met als invalshoek ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’.

Het Plantsoen van de Vrijheid is ingericht om op interactieve wijze aandacht te vragen voor verschillende projecten van ideële organisaties. Dit jaar zijn er o.a. bijzondere samenwerkingen met Loesje (workshops creatief schrijven), de Rode Kruis-jubileum tentoonstelling (i.v.m. 150 jarig bestaan) en het speeddaten met veteranen verzorgd door het Veteraneninstituut en de StickerStemWijzer van Prodemos.

Programma Bevrijdingsfestival Gelderland 2017:

Hoofdpodium
Diggy Dex, DI-RECT, Thijs Boontjes dans- en showorkest, Douwe Bob, My Baby en The Dirty Daddies.

Sena Performers Stage
Het Sena Performers Stage is verhuisd! De programmering, verzorgd door Popcultuur Wageningen, wordt afgewisseld met het hoofdpodium en is te vinden op terrein Duivendaal. De artiesten dit jaar zijn: The Grand East, Canshaker Pi, Money & The Man, Singer-songwriter Daimy Lotus en Blue Marble. Tijdens het Bevrijdingsfestival creëert Sena, de rechtenorganisatie voor artiesten en producenten, een podium voor regionaal, aanstormend muziektalent: het Sena Talent Stage.

DanceSquare
Aankomende editie van het Bevrijdingsfestival kunnen dance- en houseliefhebbers weer genieten van hét danceplein: DanceSquare, met o.a. LBA, Ruud Veltkamp en La Fuente.  De complete line-up zal z.s.m. bekend worden gemaakt.

Beuningplein
Thomas Toussaint Band, Jeff Jensen Band (USA), J.J. Sharp Band (NL), Rob Tognoni (AUS) en Etta James Experience geven een optreden op het Beuningplein.

Tribute²
Het voormalig Torckpark podium verplaatst naar de Gevangentoren en verrast bezoekers met de mooiste tributes aan de beste muziek aller tijden. De programmering wordt verzorgd door LoburgLive.

Kabaal am Gemaal
Op Kabaal am Gemaal, één van de oudste en hardste podia op het Bevrijdingsfestival Wageningen, treden in 2017 o.a. de Engelse band Ferocious Dog en ska-punkband De Hardheid op. Deze laatste band treedt eigenlijk niet meer op, maar maakt voor Bevrijdingsfestival Gelderland graag een uitzondering.

Torckpark
De kleine bezoekers van het festival kunnen in tegenstelling tot voorgaande jaren terecht in het Torckpark waar zij kunnen genieten van diverse activiteiten. Deze oase van rust biedt tussen 12.00 en 18.00 uur een programma voor kids van alle leeftijden.

Salverdaplein
Het Salverdaplein is hét podium met de grootste variatie aan wereldmuziek met onder andere optredens van The Dubbeezz, Los Paja Brava en de Chileense studentenband uit Wageningen: Saonda. Vanaf dit jaar wordt de organisatie verzorgt door Baobab Music.

Markt
Dit jaar wordt het één en al gezelligheid op de Markt met Nederlandstalige feestmuziek. Onder andere de Snollebollekes, Martin Dams en Pascal Redeker (bekend van Toppers in Concert) bouwen op 5 mei een feestje.

De volledige programma van het Bevrijdingsfestival Gelderland is te bekijken / downloaden via http://www.bevrijdingsfestivalgelderland.nl/dynamic/media/3/documents/A5%20Timetable-2-01.jpg