Remco de Kluizenaar concerteert met Euregio Roadtrip Soundart Performance ‘Bodemschatten’

Remco de Kluizenaar concerteert met Euregio Roadtrip Soundart Performance ‘Bodemschatten’

Remco de Kluizenaar concerteert met Euregio Roadtrip Soundart Performance 'Bodemschatten'De Wageningse kunstenaar en muzikant Remco de Kluizenaar, bekend van de Wageningse locatietheatergroep Waterlanders, heeft zich afgelopen half jaar als klankkunstenaar verbonden aan het project Bodemschatten // Bodenschaetze.

Hij onderzocht (oost)gelderland en de aanliggende Duitse regio (met name Emsland) samen met de Duitse geluidskunstenaar en muzikant Ansgar Silies. Vanaf februari touren zij met een concert, voortkomend uit hun onderzoek.

Vooronderzoek:
In de bodem groeven zij naar de klankrijkdom van ijzer, baksteen, zandsteen en verhalen van oude en hedendaagse industrie en nijverheid. Zij bouwden xylofoons van baksteenstrips, spelen met Turkse Ney blaas techniek en Twentse Midwinterhoorn techniek op garenklossen van de Nordhornse “Alte Weberei”.

Bodemschatten // Bodenschätze – Soundart Roadtrip Performance:
De voorstelling Bodemschatten / Bodenschaetze is een concert van een uur, dat je meeneemt in een onderhoudend verhaal over een regio (de Euregio) met een verrassende klankrijkdom en een heroisch en spartaans arbeidersverleden.

” Het ijzer uit Ulft, de zandsteen uit Bad Bentheim, bakstenen en weverijen, het Nederlands en het Duits, een saxofoon en een trompet: alles is geluid. De voorstelling Bodemschatten // Bodenschätze neemt je mee op een klank-archeologische reis door de Euregio. Klankkunstenaars Remco de Kluizenaar (NL) en Ansgar Silies (D) graven in de klankrijkdom van hun thuisregio, van Almelo tot Osnabrück, en van Münster tot Doetinchem. Deze roadtrip door de Euregio leidt tot een verrassende, humorvolle en poëtische voorstelling die voortdurend verschuift tussen concert, storytelling en theater. ”

Op 9 februari gaat “Bodemschatten” in premiere. De dichtstbijzijnde speelplek bij Wageningen is Ulft.

premiere: 9 feb 2019 Nordhorn Kulturzentrum Alte Weberei (D)
reserveren: https://alteweberei.de/bodenschaetze/
22 feb 20:00 uur DRU Cultuurfabriek Ulft (NL)
reserveren: https://www.drucultuurfabriek.nl/agenda/2019/02/bodemschatten-bodenschatze-2
23 feb 20:00 uur DRU Cultuurfabriek Ulft (NL)
reserveren: https://www.drucultuurfabriek.nl/agenda/2019/02/bodemschatten-bodenschatze
10 maart, Bad Bentheim (D) – kaarten enkel bij kassa te koop, reserveren via bodemschatten@gmail.com

meer info over de voorstelling: https://www.tandemkunst.eu/portfolio_page/projectnaam-3/
en een blog over het maakproces met foto’s en video’s: www.facebook.com/euregiosound

SLUIT
SLUIT