Romeinenweek in het museum

Romeinenweek in het museum

Romeinenweek in het museum
Van 29 april tot en met 7 mei 2017 vindt de vierde editie van de landelijke Romeinenweek plaats. Tijdens de Romeinenweek zijn er in het hele land activiteiten te bezoeken voor jong en oud rond de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland. Museum De Casteelse Poort in Wageningen neemt voor de eerste maal deel aan deze activiteitenweek, met een speciale Romeinenmiddag voor kinderen, een lezing over de Romeinse Limes en een kleine vitrine-expositie van lokale vondsten uit de Romeinse tijd.

Kinderen zijn welkom op woensdagmiddag 3 mei a.s. Ze gaan aan de slag met Romeinse spelletjes en scherven lijmen, er wordt Romeins gegeten, en nog veel meer. Deelnamekosten bedragen 5 euro. De middag start om 13.30 uur. Aanmelden voor deelname kan tot 28 april, via educatie@casteelsepoort.nl.

Regio-archeoloog Peter Schut houdt op 2 mei een lezing over de Romeinse Limes langs de Rijn: Tot hier en niet verder (?). De lezing vindt plaats in de bibliotheek van Wageningen, aanvang 20.00 uur. Wageningen behoorde in de Romeinse tijd nét niet tot het Romeinse rijk. De rijksgrens – de limes – liep langs de zuidoever van de Rijn. In zijn lezing neemt Peter Schut ons mee naar de tijd van de bewoners van de vallei, vóór de komst van de Romeinen. Wie waren deze mensen en hoe leefden zij? Hoe ervoeren zij de komst van de Romeinse nieuwkomers?

De vitrine-expositie in het museum toont Romeinse vondsten ‘uit eigen bodem’: gespen, olielampjes, een schaal om olijven tot olie te wrijven, parfumflesjes, kannen, munten en diverse andere gebruiksvoorwerpen. Te zien vanaf 29 april t/m 7 mei.

Voor meer informatie en openingstijden: www.casteelsepoort.nl.