Rondje Wageningen

Rondje WageningenRondje Wageningen
Er is nieuwe apparatuur geinstalleerd aan de gevel van de bblthk. Zo kunnen we dag in dag uit genieten van hetgeen in Wageningen gebeurt en gaat gebeuren, vormgegeven in fraaie dia’s. Er kan nog veel meer, wat blijkt uit onderstaand bericht.

Vaak beseffen mensen niet hoe mooi hun eigen, direkte leefomgeving is. Met dat idee in zijn achterhoofd heeft Cees Mobach de omgeving van Wageningen vanuit de lucht vastgelegd. Dat vereist naast enige kennis van die omgeving ook veel geduld. De lichtomstandigheden, het weer en het seizoen moeten meewerken om met een drone te kunnen werken. Hij besloot het in jaren verzamelde ruwe materiaal te monteren in 11 korte films. Daarin wordt uiteraard geen compleet beeld van Wageningen gegeven. De Wageningse dichter Ruud Verwaal heeft met veel gevoel voor de beelden en het ritme ervan bij elke film een kort gedicht geschreven in de vorm van een Haiku. Een haiku bestaat uit drie regels, die respectievelijk bestaan uit 5, 7 en weer 5 lettergrepen. Ze verschijnen kort in beeld, bij iedere film weer een nieuwe Haiku, en verlenen de beelden, gevoelig en verrassend, steeds een extra dimensie.

Om te voorkomen dat de kijker uitgekeken raakt op de beelden vanuit de lucht zijn ook uitgebreide passages op de grond gemaakt en zelfs onderwater. Wat de kijker mist, die de films bekijkt op het grote scherm aan de gevel van de bibliotheek is uiteraard geluid. Maar zonder de uitgekiende muziek waarop de films zijn gemonteerd blijft er genoeg ritme over om van te genieten.
De projecties beginnen dagelijks om 17.00 uur en gaan door tot diep in de avond. Het programma wisselt iedere week.

SLUIT
SLUIT