Schilderijen, beelden en sieraden – alles is beweging

Schilderijen, beelden en sieraden – alles is beweging

Schilderijen, beelden en sieraden – alles is beweging  Nieuwe expositie in Koetshuis van Casteelse Poort Wageningen

Gedurende de maanden februari en maart zorgen twee beeldend kunstenaars voor een gevarieerde expositie in galerie Het Koetshuis van het Wageningse museum De Casteelse Poort. Er zullen schilderijen, sieraden en sculpturen te zien (en te koop) zijn. Grafisch vormgever Jelle de Gruyter opent deze expositie op 3 februari om 16.00 uur, de slotdag is 31 maart 2019.

De schilderijen van Nikolaj Dielemans zijn veelal abstracte vertellingen dan wel voorstellingen, die merendeels poëtisch van sfeer zijn. In die abstracties is toch een zekere mate van herkenbaarheid aanwezig. Soms dringen betekenissen zich aan de beschouwer op, dan weer spelen ze slechts op de achtergrond. Er blijft altijd ruimte over voor associaties. Dielemans schept een wonderlijke wereld van composities, kleuren en vormen, abstract en soms concreet.
Zijn inspiratiebronnen zijn: stedenbouw, landschap, architectuur en poëzie.

De tweede exposant is Fieke Hordijk. Zij is altijd geïnteresseerd in vormen en materialen. Haar uitdaging is: met zo weinig mogelijk, zoveel mogelijk tonen. Dat doet zij sinds zij kennis maakte met het Russisch constructivisme, vanaf dat moment is Fieke gaan minimaliseren. Lijn en ruimte werden haar belangrijkste beeldaspecten. Daarin probeert zij telkens weer nieuwe vormen te vinden. Binnen lijn en ruimte suggereert zij de menselijke beweging in haar beperktheid: alles wat mensen doen is van korte duur, is tijdelijk.

Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a
De openingstijden van het Museum zijn:
Dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur, en in het weekeinde 13:00 – 17:00 uur.

SLUIT
SLUIT