Solotentoonstelling Antoinette van Brussel

Solotentoonstelling Antoinette van BrusselOp zondag 2 februari 2020 wordt in Villa Hinkeloord aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen om 14.30 uur de solotentoonstelling van beeldhouwer Antoinette van Brussel geopend door Johan Luijmes, artistiek leider van Het Depot. Tijdens deze expositie is werk van Antoinette van Brussel te koop, evenals haar boek Sado-San – in de val bij de meester.

De werken in klei van Antoinette van Brussel gaan over de rol van het vrouw- en man zijn, waarbij zij in haar vormen tot een bijna sacrale essentie van het mens-zijn komt. Haar inspiratiebron is de mens, zijn erotiek en de wijze waarop hij met de wereld verbonden is. Haar vormen bewegen tussen realisme en een steeds verdergaande abstractie.

Zelf zegt zij over haar werk: “Werken met klei is een magisch gebeuren. Mijn vormen groeien tussen realiteit en abstractie. Uit naturalistische vormen ontstaan universele vormen waarin door alle tijden heen uitdrukking is gegeven aan de mysteries van vruchtbaarheid, geboorte, leven en dood”.

Antoinette van Brussel volgde de Akademie voor Beeldende Vorming in Amersfoort van 1966 tot 1970 en koos voor de richting keramiek.
Met de expositie in Hinkeloord en de verkoop van haar beelden beschouwt zij haar werk als beeldhouwer als beëindigd. Enkele werken zijn aangekocht door Het Depot.

De tentoonstelling van Antoinette van Brussel is te zien tot en met zondag 7 juni 2020.

SLUIT
SLUIT