Spelgroep Pantarijn speelt klucht Shakespeare

De theatergroep van Pantarijn brengt tussen 13 en 21 maart gedurende zes avonden 'het Temmen van de Feeks' van Shakespeare ten tonele. Het is een klucht over liefde, de positie van de vrouw, rijkdom en jaloezie, over machomannen en verwijfde studenten.

De Spelgroep van Pantarijn bestaat uit zo'n twintig acteurs en musici. Vorig jaar was de tragedie Antigone van Sophocles een groot succes. En ook dit jaar heeft regisseur Nard Verdonschot het weer voor elkaar gekregen om een stuk van ongekende kwaliteit uit de groep getalenteerde en enthousiaste leerlingen te krijgen.

<b>Slechte romantische komedie </b>
De groep zet 'Het temmen van de Feeks' neer als een slechte, romantische komedie. Een rijke familie in Padua lijkt het voor de wind te gaan, tot zich een probleem voordoet: de jonge, bevallige Bianca, geliefd bij vele mannen, mag niet trouwen voordat haar grotere zus, de 'feeks' Katharina is getrouwd. Het probleem wordt opgelost door de komst van de vreemdeling Petruchio. Hij neemt het op zich om de feeks te temmen. Daarin lijkt hij te slagen, tot alles wordt omgekeerd. Dubbelrollen worden ontmaskerd, liefdes afgewezen, problemen gecreëerd door leugens en nog meer leugens. En uiteraard komt alles aan het eind goed: de feeks is getemd en Bianca is getrouwd met een van haar minnaars.

In het stuk verandert Katherina van een zelfstandige, gebekte vrouw in een onderdanige, volgzame echtgenote. Het is een vrouwonvriendelijk stuk. Vandaar dat mannenrollen gespeeld worden door vrouwen en vrouwenrollen door mannen. Zo kan schaamteloos in neppe borsten van vrouwen geknepen worden.

De voorstellingen vinden plaats op 13, 14, 15, 19, 20 en 21 maart in de aula van het Pantarijn, MHV-gebouw Wageningen. Kaartjes voor 6 euro vekrijgbaar bij de Kniphorst boekhandel in Wageningen of op Pantarijn. Reserveren via spelgroeppantarijn@gmail.com.

SLUIT
SLUIT