Spetterende opening Muziek bij de Buren

Spetterende opening Muziek bij de Buren

Spetterende opening Muziek bij de BurenOp zondag 9 december is er weer Muziek bij de Buren in Wageningen. Iedereen kan dan zomaar binnenlopen in maar liefst 38 huiskamers, verspreid over de stad, voor korte optredens. Dit bijzondere evenement wordt om 12.00u feestelijk geopend bij Thuis, met een muzikaal totaalspektakel.

Hermanus Artisticus, organisator van de feestelijke opening: “Het is fijn dat de mensen eerst even samen kunnen komen. Hun fantasie zal geprikkeld worden. Van daaruit kunnen ze uitzwermen naar al die gastvrije huiskamers voor hun muzikale reis door de stad.”

Aan de openingsvoorstelling doen heel wat artiesten mee. Hermanus Artisticus: “Op een bepaald moment opperde ik het idee om dans toe te voegen aan de muziek. De enthousiaste reacties waren hartverwarmend. Alsmaar meer mensen haakten aan. Het wordt een prachtig geheel van film, dans, muziek en poëzie. We beelden samen een verhaal uit over persoonlijke groei. Al die verschillende artiesten brengen hun talenten samen tot één geheel, zodat die groei haast letterlijk te zien is.”

En later op de dag in de huiskamers? Hermanus Artisticus: “Dit openingsverhaal zal in de loop van de dag verder groeien en zijn eigen leven leiden in de huiskamers. Het wordt een vervolgverhaal dat zich als een vlammetje over de stad verspreidt. Want in essentie draait het telkens hier om, in al die huiskamers: de artiesten tonen hun passie en fantasie, vertaald in de muziek. En het publiek mag daar deel van uitmaken. Dat is de kracht van Muziek bij de Buren.”

Wie doet er mee aan de openingsvoorstelling? Laurien Draaijer (choreografie, dans), Anne Eshuis en Ilse Keukens (dans), stadsdichter Ivanka de Ruijter en voormalig stadsdichter Martijn Adelmund (poëzie), Marijn van Doorn (gitaar), Mali Boomkens (viool), Haico van Dijk (producent, techniek, choreografie) en Hermanus Artisticus (piano, concept, director, producent). De toegang is gratis

Daarna zijn er van 13.00u tot 17.30u gratis optredens in 38 huiskamers verspreid over Wageningen. Het programma staat op de website wageningen.muziekbijdeburen.nl en in het programmakrantje, te vinden op verschillende plekken in de stad. Het festival wordt afgesloten met een gratis eindfeest voor iedereen in theater Junushoff van 18.30u tot 22.00u.

Ook in de Junushoff is er om 17.30u een diner verzorgd door Toine Kookt. Alle medewerkers van MbdB zijn hiervoor uitgenodigd, maar ook bezoekers kunnen dit jaar aanschuiven, voor een kleine bijdrage van €7,50. Het aantal plekken voor het diner is beperkt, dus reserveren is nodig.

SLUIT
CLOSE