Sporen in het landschap

Sporen in het landschap

Sporen in het landschapWie de sporen in ons landschap kan lezen ziet veel méér dan alleen maar een weg, een boerderij, een beek of een akker. Landschappen dragen tal van sporen van vroeger gebruik en als je erop uittrekt en die sporen weet te duiden wordt het een ware ontdekkingsreis. Want wie meer weet ziet ook veel meer!
Dit najaar trekt Stichting Cultuur in Wageningen de wandelschoenen aan en trekt erop uit om verschillende sporen in en rondom Wageningen in kaart te brengen. Aan de hand van een kort verhaaltje over een opvallend element in het landschap en een aantal foto’s worden een 10-tal sporen belicht. Door de verhalen op WikiWageningen.nl te presenteren kunnen ze worden aangevuld en uitgebreid. Maar ook kunnen geheel nieuwe sporen worden geplaatst.
Veel sporen van objecten of relicten zijn soms nog nauwelijks zichtbaar, maar ze zijn vaak wel bepalend geweest voor de ontwikkeling van onze stad. Door op zoek te gaan naar deze sporen en ze in beeld te brengen wordt de ontstaansgeschiedenis van het ons omringende landschap tastbaar gemaakt. Dit draagt bij aan een bredere kennis over onze leefomgeving waar menig scholier, student, toerist of inwoner van Wageningen veel plezier aan kan beleven.

De reeks Sporen in het landschap is vanaf 14 november wekelijks te volgen op www.wikiwageningen.nl/sporen-in-het-landschap

SLUIT
CLOSE