Terugkijk op twee prachtige concerten in Torck Central Park

Op dit Folk podium in het kader van de Wageningse Cultuurzomer op zondagmiddag hebben nu achtereenvolgens Tobermore (Iers/Amerikaans) en Sweet Potato (Chinese studenten met traditionele instrumenten) samen met Madlot (Nederlandse folk) fijne concerten geven in een sfeervolle entourage. Dat smaakt naar meer. Er komen inderdaad nog twee concerten!

Zondag 23 augustus: De Trekvogels (Syrisch, Koerdistan/Iran, NL) met Misghina Goitom Teklu (Eritrea)

De Trekvogels spelen een wervelende ontmoeting van folk uit Syrië, Koerdistan, Nederland en de rest van de wereld. Poëtische liederen uit Syrië, Koerdische muziek over liefdes op afstand en Nederlandse dansmuziek wisselen elkaar af. De naam van de groep refereert aan het feit dat twee van de muzikanten van ver gekomen zijn om als nieuwe Nederlanders veilig en in vrijheid te leven. Samen muziek maken is voor de Trekvogels spreken in een gemeenschappelijke taal, die over de grenzen van werelddelen en culturen gaat. Speciale gast is de Wageninger Misghina Goitom Teklu die zingt en speelt op een krar liederen uit de Eritrese hooglanden.

Zondag 30 augustus: Carrousel van Wageningse Folk en Trad muzikanten

De afsluiting van deze Global Meetings concerten is met een carrousel van de Wageningse groepen Folkcorn, Flamenco duo Theresa y Timen , Viooltrio Streekje los (met Sam Soekhram ), Isabel de la Fuente en Minor Barrantes en Collectief Madlot.

Plaats: Torckpark Kaartverkoop vooraf via www.uitinwageningen.nl of bij entree park (contactloos betalen). Prijs € 5,80
Opening concertterras 16:00. Concert 16:30 – 17:45.

Uiteraard wordt voldaan aan de Corona-preventieregels.

De Wageningse Cultuurzomer is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Wageningen, Wageningen Live en SOW.

SLUIT
SLUIT