Textiel verwerken tot een unieke herinnering.

Op zaterdag 15 maart organiseren De Plek en Solidez de workshop ‘Troostgoed’ in het Stadsatelier-Ons Huis. Tijdens deze middag gaan deelnemers aan de slag met kleding en spulletjes die hen herinneren aan iemand die ze missen.

Als een dierbare overleden is, moet je niet alleen afscheid nemen van die persoon, maar ook van alle materiële dingen die zo vanzelfsprekend bij hem of haar hoorden. Die lievelingstrui, die sjaal die zo lekker rook, dat knuffeldoekje, die bijzondere knopen op het vest, die eeuwige haarelastiekjes overal, … ze roepen zoveel op. Vaak blijven deze kleren en spullen in de kast liggen. Ze worden niet gebruikt, maar het is toch zo moeilijk om er afstand van te doen.

Tijdens de workshop ‘Troostgoed’ begeleidt kunstenares Beatrijs Wind de deelnemers om iets nieuws te maken met die kleren en spulletjes die zoveel herinneringen oproepen. Deelnemers verwerken de spullen – en hun verdriet – tot een uniek en tastbaar herinneringsding dat helemaal de sfeer oproept van diegene die ze missen. Dat kan vanalles zijn: iets dat je aan kan trekken of om je heen kan slaan, iets om over de bank te hangen, iets om te knuffelen, iets om aan de muur te hangen, iets om mee te slapen, iets om af en toe uit de la te halen en tegen je wang te leggen, …

Wanneer? Zaterdag 15 maart van 13.30u tot 17u. Waar? Stadsatelier-Ons Huis, Harnjesweg 84 in Wageningen. Kosten: 12 € (inclusief materiaal, professionele begeleiding, koffie en thee). Info en inschrijvingen: petra.sips@de-plek.net, tel: 06 50627540 (schrijf snel in want de plaatsen zijn beperkt). www.de-plek.net en www.stadsatelier.nl.

SLUIT
SLUIT