THEATER VANAVOND!

THEATER VANAVOND! VANAVOND 20/10 in theater de Wilde Wereld, Burgtstraat 1, Wageningen
Stichting Oersprong presenteert
‘Oh,
laat mij
dansen…’
Een Indische tragedie
Productie & spel
Harriët Bergsma
Tekst, productie & spel
Marion Gerverdinck
Fotografie| www.Moonieq.nl

“Ik kan haar zó uittekenen. Ze omzwermt alle jaren die ik in leven met haar gedeeld heb. En alle jaren daarna. Ze was venijnig…”
‘Oh, laat mij dansen…’ is het derde stuk dat Harriët Bergsma en Marion Gerverdinck op de planken brengen. Wederom geleid door hun Indische roots.
Het is bijna 75 jaar na de 2e Wereldoorlog, en 70 jaar na het einde van de kolonisatie van Indonesië (voorheen Nederlands Indië). De 1e generatie, de generatie van onze (Indische) ouders, is voor het overgrote deel niet meer in leven. Maar haar sporen zijn daarmee zeker niet uitgewist.
In ‘Oh, laat mij dansen…’ volgen wij het leven van één ouder guur (de moeder). Bezien vanuit de ogen van de dochter. Geïntrigeerd door de geschiedkundig- psychologische vraag: hoe komt het dat iemand zó wordt? Wat is de invloed van leven in koloniale weelde, verstoord door de Japanse bezetting, de Bersiaptijd,
de noodzakelijke remigratie naar Nederland? En is de 2e (en de 3e generatie) dan opnieuw ‘oorlogsslachtoffer’?
We willen met dit stuk, naast een schouw- en luisterspel, iets vertellen over (de invloed van) gedrag, de nóódzaak van liefde, en het verwerken van slepend leed. We heten u van harte welkom bij een van onze optredens, waarvan wij op onze website een speellijst zullen publiceren. De première is op zaterdag 13 oktober in Theater Concordia te Enschede.
Met dank aan Patrick Drijver, Monique Holterman, Henk ter Stege , Sybren ter Stege, Hanneke Höften, Flora Verbrugge, Harry Sanders, gemeente Enschede, Theater Concordia, Julia en het Anjerfonds Overijssel.
Zie voor nadere informatie: www.oersprong-theater.nl

SLUIT
SLUIT