Tobermore – een van de beste Ierse folkbands van Nederlandse bodem komt naar de Molenmarkt!

Tobemore - een van de beste Ierse folkbands van Nederlandse bodem komt naar de Molenmarkt!Tobermore – Irish & American Folk

In de vijf jaar dat Tobermore bestaat wordt de band al vaak genoemd als een van de beste Ierse folkbands van Nederlandse bodem. Soms lieflijk en rustgevend, meestal opzwepend en stampend, er wordt vaak gezegd dat Tobermore’s Ierse en Amerikaanse folk songs en tunes luisteraars rechtstreeks in vervoering brengen šŸ˜›

Terwijl de smaakvolle akkoorden van Gerard op gitaar elke song een bepaalde bitterzoete edge geeft en Marinus de sfeer ondersteunt met warme basgeluiden, dragen Herco, Rolf, Vincent en Angus de melodieƫn op Fluit, Viool, Mandoline, Uilleann-Pipes, Diatonische accordeon en natuurlijk de traditionele Ierse BodhrƔn. Omdat ze allen uitstekende zangers zijn verheffen ze elk lied tot grote hoogte met hun intense, multi-vocale harmonieƫn.

Energieke, lyrische en rijke Ierse en Amerikaanse folkmelodieƫn en songs, waarvan je zelfs nog kunt genieten wanneer de laatste echo van het optreden al lang verdwenen is.

Dat is het officiĆ«le stukje tekst en het is allemaal waar, elk bloemrijk woord ervan …

Dat gezegd hebbende, eigenlijk is alles wat er te zeggen is: het is gewoon ‘Good old Craic!’ Kom luisteren op de Molenmarkt!

Zaterdag 14 September, 15:30, Molenpodium op de Molenmarkt

SLUIT
SLUIT