Toneelvereniging MARE speelt Kers

MARE, de grootste toneelvereniging van de gemeente Ede, speelt op donderdag 2 en vrijdag 3 mei 2019 het stuk Kers van Ewoud Eggink (naar De Kersentuin van Tsjechov).

Het verhaal
Vijf jaar geleden is Lucretia Banning Cocq van huis gevlucht na een verschrikkelijke gebeurtenis. In KERS keert ze gedesillusioneerd en berooid terug naar haar slecht onderhouden villa met gigantische kersenboomgaard. Haar financiële positie is zo beroerd, dat een veiling van het landgoed dreigt. Maar niemand wil die waarheid onder ogen zien. Als het geronk en geraas van kettingzagen klinkt, is een definitief afscheid nabij.
KERS is een voorstelling over de maatschappelijke tegenstelling tussen degenen die kansrijk zijn geboren en de kansarmen. Over het gevaar van verlies, voor wie niet strijdt voor behoud. Tsjechov heeft dit thema zo neergezet dat het nog steeds herkenbaar en actueel is. In de bewerking van Ewout Eggink is het thema overeind gebleven, maar geplaatst in de actualiteit. De regie in handen van Hans Verwater.
MARE
Toneelvereniging MARE speelt stukken die onderhoudend en humorvol zijn, met een betekenisvolle onderlaag. Mare telt bijna veertig leden en heeft onder andere een eigen decorgroep, kleedgroep en technici.

Entree
Aanvang om 20.15 uur. Een entreebewijs kost €12,50 (inclusief garderobe en drankje). Reserveren kan via Cultura telefonisch 0318-672800, of via de website www.cultura-ede.nl

Meer informatie is te vinden op de website van MARE: www.mare-toneel.nl
Volg MARE op Facebook ( www.facebook.com/ToneelverenigingMare ) om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

SLUIT
SLUIT