Uitnodiging aan alle Wageningse kunstenaars/makers

Uitnodiging aan alle Wageningse kunstenaars/makersDoor de corona-omstandigheden is er allerlei werk stil komen te liggen. Onder andere in de cultuur-sector is er veel werk vastgelopen. Ook in Wageningen ondervinden kunstenaars en makers dat heel veel projecten zijn afgeblazen of vooruit geschoven. Internationale muzikanten zitten ineens vast aan de Rijn, beeldend kunstenaars zien hun opdrachten verdampen, culturele workshops en cursussen zijn afgezegd, alles waar meerdere mensen bij elkaar komen staat stil. Welke makers leven en werken er eigenlijk in Wageningen en hoe kijken zij tegen deze bijzondere periode aan?

In een expositie op de ramen van het stadhuis gaan we ruim 40 portretten van Wageningse makers laten zien. We maken een foto-portret dat op een raamfolie wordt afgedrukt. Een QR-code verwijst naar een website waar een tekst en voorbeelden van werk staan. Deze expositie wil culturele en kunstzinnige makers in Wageningen een hart onder de riem steken. En nog maar eens een aantal van de makers laten zien die in Wageningen werkzaam zijn.

Alle kunstenaars, dichters, schrijvers, artiesten die een link met Wageningen hebben kunnen meedoen. Wie mee wil doen stuurt zsm een berichtje naar info@robbertkamphuis.nl. Als je geselecteerd wordt mag je zelf een tekst (max 300 woorden), afbeeldingen (max 3) en een video aanleveren. Verder kun je een tijd aangeven op de agenda van de fotograaf voor een portret en de rest wordt geregeld. Het kost je verder niets.

Wageningse kunstenaars en beroepskunstenaars hebben voorrang omdat zij door de huidige crisis een extra uitdaging hebben om in hun onderhoud te blijven voorzien. De selectie wordt uiteindelijk gemaakt door een commissie die bestaat uit Geert van Rumund (burgemeester), Anne Jansen (wethouder Cultuur), Laurens van der Zee (schrijver, inventarisatie beelden van Wageningen) en Robbert Kamphuis (kunstenaar, organisator).

Planning
Aanmelden: vanaf nu
Fotograferen kunstenaars: ma 6 juli – di 14 jul 2020
Aanleveren tekst, afbeeldingen en links: uiterlijk di 14 jul 2020
Expositie: 1 aug – 1 okt 2020

Hartelijke groet,
Robbert Kamphuis

SLUIT
SLUIT