Vanaf nu kan iedereen in Wageningen bepalen wat er draait in het Heerenstraat Theater

We Want Cinema, het online platform waarop het publiek bepaalt wat er draait in de bioscoop, lanceert op donderdag 15 mei om 21:15 uur in het Heerenstraat Theater. Speciaal voor deze lancering wordt één van de best bezochte films van Wageningen, Bienvenue Chez les Ch’tis, nogmaals getoond.

http://wewantcinema.nl/bienvenue-chez-les-ch’tis

Philippe Abrams werkt als directeur van een postkantoor in Salon-de-Provence en is getrouwd met Julie die graag naar de Côte d’Azur wil verhuizen. Philippe stelt zich kandidaat voor overplaatsing en vermeldt op het formulier ten onrechte dat hij invalide is om meer kans te maken. Hij valt door de mand en wordt gestraft. Als straf moet hij twee jaar naar Bergues, in het noorden van Frankrijk. In de rest van Frankrijk leven veel vooroordelen over deze streek. Maar hij ontdekt al snel dat het er niet zo slecht is als hij dacht.

We Want Cinema
Het online platform geeft het publiek de mogelijkheid originele events in de bioscoop te organiseren. Iedereen kan de regie over het witte doek nemen en die ene klassieker met vrienden (her)beleven. Of een een onvergetelijke verjaardag, reünie of (bedrijfs)uitje organiseren in een van de aangesloten bioscopen door heel Nederland. De catalogus bestaat uit meer dan 1300 films, documentaires, shorts en samengestelde programma.

Prijswinnend internationaal concept
We Want Cinema is een vernieuwende manier om naar de bioscoopformule te kijken door het publiek een stem te geven. Na crowd sourcing en crowd funding is er nu ook crowd ticketing: samen zorgt het publiek ervoor dat het event plaatsvindt. We Want Cinema is een succesvol concept dat onder andere de Digital Innovation Award en The Global Creative Business Cup won.

We Want Talent
Vanaf nu krijgen jonge en ondernemende filmmakers de unieke mogelijkheid eigen producties in verschillende We Want Cinema bioscopen te vertonen. Meer info: wewantcinema.nl/filmmakers
[youtube pB1c2a-YPe8]

SLUIT
CLOSE