VerhalenArk in Wageningen

VerhalenArk komt naar WageningenNa vier jaar overzeese avonturen in het noorden van Europa is de VerhalenArk weer terug in Nederland en komt nu naar Wageningen vanaf 25 mei voor 2-3 maanden.

De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog.
De VerhalenArk neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel en Noach. En langs Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament. De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië.

Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker door een interactieve expositie met scènes uit het oude en nieuwe testament. Vecht met Goliath, leef als Noach met zijn dieren of ontdek dat koning Salomo meer dan 1000 vrouwen had.

Meer dan 500.000 mensen bezochten de expositie sinds de opening in 2010.

Informatie over de VerhalenArk:
“Het mooie is dat iedereen op de Ark het recht heeft het verhaal te lezen zo hij wil. Daarom hebben we de ark omgebouwd tot een culturele VerhalenArk met het verhaal zoals dat in basis in de Bijbel staat. We laten de verhalen zelf spreken. Je kunt vrij door de Ark rondlopen ongeacht of je het gelooft of niet. De verhalen zijn van onschatbare waarde en vertellen over elementen waar we normaal gesproken niet snel over praten. Wandelend door de Ark gebeurt dit vanzelf“, vertelt Aad Peters.

Over eigenaar Aad Peters:
De Ark is een project van theater- en televisie producent Aad Peters, bekend van de vele educatieve TV programma’s zoals ‘d’r kan nog meer bij’, ‘de Ark van Stekeltje’, en door zijn bekende rol in de Mini Playbackshow, ‚Bulletje’. Sinds 1975 werkte hij in bijna 60 landen en speelde wereldwijd 6.000 voorstellingen.
Naast sociaal geëngageerd werk, behandelde hij thema’s als vrede en vergeving in conflictgebieden. Zo werkte hij acht jaar (1983-1990) tijdens de Libanese burgeroorlog en in Syrië en Iran waar hij 120 educatieve tv-uitzendingen produceerde. Voor dit complexe werk kreeg hij in 2002 een koninklijke onderscheiding.

De Ark bezoeken:
Dagelijks geopend van 10.00 -18.00 uur.

Entreeprijs:
volwassenen €14,50 (gereduceerd tarief € 12,50)
kinderen (3-12 jaar) € 9,50
kinderen t/m 2 jaar gratis
familieticket € 40,00 (2 volwassenen, 2 kinderen), elk extra kind € 6,50.

De Ark is ook toegankelijk voor invalide, het heeft een lift aan bord.

 

SLUIT
SLUIT