Vijand van het volk op theatertournee in Wageningen

Vijand van het volk op theatertournee in WageningenTHEATERTOURNEE VAN VIJAND VAN HET VOLK

Aangrijpend, spannend, oergeestig en actueel. Vijand van het volk is de ultieme theaterklassieker over corruptie, fake news, en klokkenluiders in de veelbesproken bewerking van de Schaubühne Berlin. De voorstelling gaat vanaf 26 september voor het eerst op landelijke theatertournee, gespeeld door een nieuwe generatie topacteurs voor Theatergroep Suburbia.

“In een kleine stad dromen de bewoners van financiële voorspoed nu er een geneeskrachtige bron is ontdekt. Ze verwachten een grote toestroom aan gasten in het plaatselijke kuuroord. Huisarts Thomas Stockman ontdekt echter dat het heilzame water besmet is met gif. Het bekendmaken van dit nieuws zou de sluiting van het kuuroord en het mislopen van veel geld voor de inwoners betekenen.

Zet Thomas zijn gezin en zijn carrière op het spel om de waarheid aan het licht te brengen, of houdt hij zijn mond?”

Theatergroep Suburbia speelde in 2016 Vijand van het volk op locatie in Almere en ontving lovende reacties van de pers en het publiek. Dit najaar is de lang verwachte landelijke theatertournee.

“Regisseur Albert Lubbers en zijn acteurs bewijzen overtuigend dat idealen fragiel zijn, en het waard zijn om te worden verdedigd.” – Theaterkrant ★★★★

“Acteur Xander van Vledder speelt de beroemde vierde akte van Henrik Ibsen op indrukwekkende wijze.” de Volkskrant ★★★★

Vijand van het volk is te zien van 26 september tot en met 30 november te zien in theaters door heel Nederland. Op zaterdag 23 november staat de voorstelling in Theater Junushoff in Wageningen.

Cast: Xander van Vledder, Justus van Dillen, Hanne Arendzen, Wouter Van Lierde, Ruben Brinkman, Titus Boonstra, Milan Sekeris. Tekst: Henrik Ibsen. Bewerking: Schaubühne Berlin. Vertaling: Léon van der Sanden. Regie: Albert Lubbers.Decorontwerp: Herbert Janse. Lichtontwerp: Roelof Pothuis.Kostuumontwerp: Dorien de Jonge.

Voor meer informatie of kaarten: https://theatergroepsuburbia.nl/

SLUIT
SLUIT