Voorstelling Homo Naturalis 12 december mag doorgaan!

Voorstelling Homo Naturalis 12 december mag doorgaan!12 december spelen Wageningse klankkunstenaar Remco de Kluizenaar en componist Erik Woltmeijer, een bijzondere voorstelling die ze samen met filmmaker Barend Hazeleger uit Ede schreven. En dat mag gelukkig doorgaan voor 30 personen per voorstelling in de mooie auditoriumzaal van het Akoesticum in Ede.

de laatste +/-25 verkrijgbare tickets kun je eigenlijk maar het beste snel zien te verkrijgen, want op is op, via https://www.akoesticum.org/evenementen/woest-bijster-homo-naturalis/

Voorstelling:
HOMO NATURALIS is een voorstelling bestaande uit live muziek en filmbeelden, gemaakt door Barend Hazeleger, Erik Woltmeijer en Remco de Kluizenaar. Zij onderzoeken hierin hun relatie met de natuur in tijden van corona. De voorstelling vindt plaats op 12 december in het Akoesticum in Ede tijdens het filmfestival van Woest en Bijster.

De makers:
Barend Hazeleger is een Edese filmmaker die documentaires maakt over landbouw, landschap, natuur, kunst en wetenschap. Zijn laatste documentaire is ‘Eten van eigen hof’ over mensen (herenboeren) die weer zelf de regie over hun voedselproductie willen voeren. Componist Erik Woltmeijer en klankkunstenaar Remco de Kluizenaar maakten daarvoor de muziek. Zij zijn internationaal bekend van theater- en kunstspektakels met de groep Waterlanders uit Wageningen en in september lieten zij beiden een soloproject in de regio zien, de muziekvoorstelling “Oorsprong” bij de gelijknamige beek in Oosterbeek en “Friend or Foe” in de Stingerbol in Ede.

sfeerimpressie:
De beelden van de voorstelling HOMO NATURALIS zijn vaak heel terloops gefilmd, alsof je zelf op zoek bent naar je plek in het landschap. Landschappen vol van spanning en stroom, stadsnatuur, zwemmen in een natuurplas als in vroeger tijden, een broedende duif gefilmd door een thuiswerker, passeren het scherm. Zoals bij films uit de jaren ’30 wordt de muziek live uitgevoerd, natuur- en omgevingsgeluid uit de filmopnamen zelf voegen zich daarbij. De zoektocht strekt zich uit tot uitzichtloos donkere tunnels, maisdoolhoven bij nacht, maar ook lichtvoetige wandelingen met zonnestralen door een bamboebos, of door een Frans dorp in de avondzon. De muziek vertolkt de liefde voor de natuur, maar met een ondertoon van verloren onschuld. Overschrijden we de grenzen van die natuur? De componisten geven uiting aan dat onrustgevende gevoel. Het landschap ligt er onschuldig bij, de schaduw van een lopende mens valt er overheen. Wie is dat? Homo Naturalis?

10 korte films vooraf:
In de tien weken voor de voorstelling laten de drie makers elke week één op zichzelf staande korte film zien op de site van Woest en Bijster, Ede TV, en hun eigen sites en facebookpagina’s. (zie bijvoorbeeld www.Remcodekluizenaar.nl/homonaturalis ) Vaak staan er films online met nét nieuw gemaakte muziek en beelden.

Eindpresentatie, live
12 December komt alle gemaakte beeld en muziek samen in een beeldenstroom van ongeveer 35 minuten op groot scherm. De film is opnieuw gemonteerd met ook niet eerder vertoond beeldmateriaal, het is zeker niet enkel een opsomming van de 10 losse films zoals online gezien. Ook de muziek is compleet herschreven en gearrangeerd voor een live uitvoering, als muziekstuk van 35 minuten. Erik Woltmeijer en Remco de Kluizenaar componeren dit stuk in November en voeren dit 12 december uit bij de film.

tickets zijn te krijgen via https://www.akoesticum.org/evenementen/woest-bijster-homo-naturalis/

SLUIT
SLUIT