‘Wageningen Zoemt’ op zaterdag 30 mei

Op zaterdag 30 mei wordt het centrum van Wageningen omgetoverd tot een waar bijenparadijs. Er wordt een dag voor bij en bloem georganiseerd met als titel ‘Wageningen ZOEMT’. Rotaryclub Wageningen , de Nederlandse BijenhoudersVereniging , de Wageningse bijenhouders van NBV-afdeling De Rijnstreek en de Week van de Amateur Kunst Wageningen hebben de handen ineen geslagen om op 30 mei de binnenstad vol activiteiten rondom het thema bij en bloem neer te zetten. Door ondersteuning van het Prins Bernhardfonds wordt het een bruisend evenement voor jong en oud!
met dank aan H. Ruitenbeek
met dank aan H. Ruitenbeek
wageningenzoemt
Op verschillende plaatsen ‘zoemt’ het in het centrum: er is een informatiemarkt, kunstenaars vertonen hun kunnen in het Torckpark en op de Markt. Er zijn er tal van activiteiten rondom het thema, inclusief een verkoopkraam van het Bijenhuis. Onder het genot van honingijsjes en honinggebak kunt u kijken naar voorstellingen en actief meedoen met het bouwen van bijenhotels of meespelen in de bijenbattle. Ook kunt u ideeën opdoen om uw tuin bijvriendelijker te maken. Op 3 locaties in de binnenstad, de ‘bblthk’, de Wilde Wereld en het Heerenstraattheater, worden lezingen gehouden door experts over allerlei succesvolle initiatieven om de leefomgeving van bijen te verbeteren en het belang van inzet van bijen. Tijdens de wandeling tussen de verschillende locaties wordt u verrast door creatieve uitingen van amateurkunstenaars die het thema op hun eigen wijze hebben vormgegeven.

Beleef het mee deze dag!
Wilt u op de hoogte gehouden worden de activiteiten op 30 mei? Op de website (www.wageningenzoemt.nl ) vindt u het programma van de dag, de onderwerpen van de lezingen, een plattegrond en al het andere nieuws rond het evenement . Volg ons op facebook (Wageningen Zoemt) en twitter (@WageningenZoemt)!

SLUIT
SLUIT