Wagenings Kleinkoor brengt wereldpremière Wageningse Mis

Wagenings Kleinkoor brengt wereldpremière Wageningse MisOp zaterdag 22 september voert het Wagenings Kleinkoor de Wageningse Mis van Geert-Jan van der Burgt uit. Het is voor het eerst dat deze mis wordt uitgevoerd: een première dus.

De vaste gezongen misdelen van een katholieke mis zijn al eeuwen een bron van inspiratie voor componisten. Geert-Jan van der Burgt heeft deze traditie nieuw leven ingeblazen door een mis te componeren die gedeeltelijk de gebruikelijke teksten omvat die al meer dan duizend jaar gezongen worden, maar voor het Credo heeft hij een eigen tekst samengesteld en laten vertalen naar Latijn en het Pater Noster is in de mis verwerkt in een versie die wordt gebruikt in de Arboretumkerk. Hierdoor ontstaat er een soort symbiose van een streng katholieke gewoonte en een hedendaagse toepassing. De delen Kyrie, Gloria, Credo, Pater Noster, Sanctus en Agnus Dei zullen worden afgewisseld door meerstemmige zettingen van psalmteksten van onder andere Bruckner, Purcell, Palestrina, Sweelinck en Mendelssohn. Dit alles wordt uitgevoerd door het Wagenings Kleinkoor onder leiding van Jan Maas.

Het concert vindt plaats in de Arboretumkerk aan de Arboretumlaan in Wageningen om 20.00 uur. Toegangsprijs: € 15, CJP/studenten € 10 en kinderen € 5. Meer informatie bij Magdaleen Gerritsen via info@wageningskleinkoor.nl.

SLUIT
SLUIT