Wageningse Lange Jan en Sofie

“Wageningen weet binnen twee maanden waar ze aan toe is met de viering van het 750-jarig bestaan van de stad”. Deze aangename mededeling stond 28 september op de website van Cultuur in Wageningen. Het bericht maakte mij zeer nieuwsgierig. Wie heeft dit bericht geplaatst? Helaas blijft dat onduidelijk. Dat dit de woorden van onze burgemeester zijn is wel bekend.

Er zijn al heel wat initiatieven genomen om het 750-jarig bestaan vorm te geven. Inmiddels is het maken van een boek in volle ontwikkeling. Zelf spreek ik regelmatig mensen die een bijdrage willen leveren aan de viering. Daarom lijkt mij inderdaad nu het moment aangebroken om geld vrij te maken en een verantwoordelijke aan te stellen die initiatieven kan verbinden en samenvoegen. Dan kunnen we er samen een feest van, voor en door de stad van maken.

Andere steden zoals Nijmegen en Amersfoort kunnen inspirerende voorbeelden zijn. Zij hebben aangetoond dat het je met een grote variatie aan bezielende, culinaire, culturele, sportieve en historische activiteiten een jubileumjaar kan kleuren.

Het beeldmerk van Amersfoort 750 bestond uit Lange Jan en Sofie. De oranje Lange Jan stond voor de rijke historie en Sofie, het groene meisje voor de toekomst. Ook Wageningen heeft een rijke historie onder andere als stad der bevrijding en kijkt vooruit naar de toekomst als City of Life Sciences. Laten wij in Wageningen onze eigen Lange Jan en Sofie scheppen en iedereen uitnodigen om mee te doen aan het jubileumjaar. Op naar een bijzondere viering in 2013!

Olga Kersten
Cultuurmakelaar

Contactgegevens: ma/di werkzaam vanuit de bblthk
Telefoon: 0317­-466 885 of 06­ – 370 025 04
E-mail: cultuurmakelaar@bblthk.nl
Bezoekadres: Stationsstraat 2 (de bblthk)
Postadres: Postbus 9054, 6700 GN Wageningen

SLUIT
SLUIT